Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

Ematsa impulsa millores en el sistema de sanejament

Avatar photo

L’empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona duu a terme el manteniment de les boques de sortida dels sobreeixidors de la xarxa de clavegueram municipal. La darrera setmana ha realitzat una actuació integral en un d’aquests punts ubicat a la desembocadura del riu Francolí.

Les tasques han consistit en la neteja i esbrossada de la zona per assegurar el correcte funcionament del canal i garantir-ne la capacitat de desguàs, en cas que entri en funcionament per pluges intenses que superin la capacitat de drenatge del sistema.

Aquesta actuació se suma a les impulsades en els darrers mesos per a la millora del sistema de sanejament. Així, s’estan executant arquetes de registre de grans dimensions a diversos punts de la Part Baixa de Tarragona per on transcorre la galeria principal de clavegueram. Les actuacions s’han dut a terme als carrers Sant Miquel i Castaños. Tenen com a objectiu millorar les condicions de seguretat dels equips de treballs que accedeixen a la galeria, així com optimitzar les tasques de manteniment necessàries i, si és possible, incrementar la capacitat de desguàs de la galeria.

A les noves arquetes s’hi estan instal·lant sensors de nivell pel control en continu de l’alçada de l’aigua a la galeria. Aquests sensors facilitaran dades de seguiment dels nivells que agafa la galeria, en funció de les intensitats de les pluges registrades i també servirà com a sistema d’alerta. Aquests nous sensors complementen als existents en altres punts de la xarxa.

També, relacionat amb el funcionament del clavegueram a la Part Baixa de Tarragona, la companyia d’aigües està duent a terme treballs d’inspecció dels principals col·lectors de la xarxa de clavegueram, des de la rambla Nova fins a la platja del Miracle i riu Francolí. Aquestes tasques permetran analitzar les possibilitats d’interconnexió dels col·lectors per a l’optimització de la capacitat hidràulica de la xarxa.

A més, en la línia de millorar el sistema de clavegueram i reduir l’impacte al medi ambient, continua el desplegament de les xarxes de retenció de residus en els sobreeixidors. Fins al moment, s’han instal·lat cinc punts que, en el darrer any, han retingut més de deu tones de residus que arrossega el clavegueram quan cauen forts aiguats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

twelve − three =

Notícia anterior

Un grup de joves provoca greus incidents a Tarragona

Notícia següent

L’Ajuntament de l’Ampolla arranja un tram del carrer Garrofer

Notícies relacionades