Els Xiquets de Tarragona assajaran a l’interior de l’Ajuntament durant tot el 2018

L'alcalde li va confirmar a la colla aquest mateix dimarts

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va ficar aquest dimarts punt i final a la polèmica amb el local de la colla castellera degana de la ciutat, els Xiquets. Segons ha informat la presidenta de l’entitat, Mireia González Mohedano, a La Ciutat, en dues setmanes es preveu que desenvolupin la seva activitat a l’anomenat pati del Pou, a l’altra banda de les escales principals on hi ha també el pati de Jaume I. Ara mateix aquest espai acull unes oficines que ja havien de canviar d’ubicació, per la qual cosa el govern accelerarà el procés.

Els Xiquets necessitaven un espai cobert per poder assajar les seves torres humanes de cara a les diades de la temporada de 2018. Des que va aparèixer una esquerda al seu local històric del carrer Sant Anna, han hagut de distribuir-se entre diferents ubicacions, entre elles la Casa Canals o la plaça dels Àngels, amb el risc de pluja.

La presidenta de la colla ha assegurat a aquest mitjà que aquesta solució provisional, la d’assajar a l’interior del Palau Municipal, “era la menys dolenta” i que l’any vinent es treballarà en altres possibilitats, com ara l’anàlisi estructural. “No descartem res”, ha dit Mireia González, referent a què no sigui possible tornar-hi.