Els voluntaris de Protecció Civil de Tarragona reben una donació de motoserres i desbrossadores

Amb aquesta col·laboració, Greenucut contribueix a afrontar la temporada d’estiu

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Voluntaris de Green Cut i Protecció Civil a Tarragona

Les Associacions de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona i Valls van rebre quatre motosserres i dues desbrossadores de la marca Greencut, una marca especialitzada en maquinària de jardí, bricolatge i taller. Aquesta marca forma part de l’empresa de comerç electrònic PratBrands, situada al polígon de Valls. Aquests aparells s’utilitzen per mantenir netes les zones amb més risc d’incendis forestals, així com també en situacions d’emergència en les quals s’ha d’actuar amb rapidesa. Tenint en compte que comença la temporada d’estiu i la probabilitat de foc als boscos augmenta considerablement, és important que aquestes associacions estiguin preparades i comptin amb els recursos suficients i necessaris per dur a terme les tasques adequadament.  

Antonio López, vicepresident de Protecció Civil de Tarragona i cap de secció de transmissions i formació de l’àrea operativa, remarca la funcionalitat d’aquesta maquinària per als voluntaris de l’associació: “La motoserra per nosaltres és important sobretot quan s’activa el VENTCAT, el pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya, per poder ajudar així les unitats de bombers. Per altra banda, la desbrossadora permet netejar els punts que serviran de franja de seguretat per evitar la propagació d’incendis forestals”. Els productes entregats destaquen per la seva potencia constant i eficient, a més d’un sistema anti-vibració, la qual cosa permet als voluntaris realitzar treballs de llarga durada sense sobrecarregar-se.  

Aquest gest també serveix d’agraïment als voluntaris de Protecció Civil pels seus serveis i el seu suport a la ciutadania durant aquests mesos de pandèmia. L’associació treballa i col·labora juntament amb equips de bombers i agents rurals que, entre tots, vetllen per netejar els boscos i deixar-los al més preparats possibles per afrontar la temporada d’estiu.  

A part del donatiu, l’acte també va comptar amb una visita de la nau de Prat Brands al voluntaris seguida d’una presentació a càrrec de Fran Vílchez, bomber d’empresa i cap de contra-incendis. Vílchez va explicar als assistents, treballadors de Greencut i de PratBrands, quines són les característiques principals d’un incendi i com s’ha d’actuar quan ens trobem en una situació de perill.