Els vehicles ‘0 emissions’ hauran d’obtenir tiquet per estacionar a les zones regulades de Tarragona

La mesura s’aplica per garantir la rotació de les zones regulades de la ciutat per a tots els tipus vehicles

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els vehicles amb el distintiu ambiental zero emissions emès per la Direcció General de Trànsit hauran de treure tiquet acreditatiu gratuït mitjançant una de les apps’s disponibles amb aquesta funcionalitat a la ciutat, i estaran subjectes a la limitació de temps que correspongui a la respectiva zona d’aparcament regulada, on s’estacionin, tant sigui blava, verda o taronja.

No disposar del corresponent tiquet acreditatiu gratuït serà motiu de denúncia per no tenir tiquet. (decret: 2021/14901).

Com per a la resta de vehicles, el temps màxim permès d’estacionament en el mateix lloc durant l’horari de funcionament de la regulada serà de dues hores. Un temps màxim regulat a l’article 73.4 a) de l’ordenança general de convivència i ús dels espais públics que estipula que en cap cas es pot superar el límit de dues hores d’estacionament en una mateixa plaça.

Els vehicles amb etiqueta zero hauran d’obtenir tiquet gratuït mitjançant l’app “Aparcar”. 

La mesura és un pas més en el desplegament de l’estratègia de mobilitat de ciutat. Pensada des del punt de vista de la ciutadania, aquesta estratègia té un dels seus objectius en l’ordenació de l’espai públic d’aparcament: per una banda, s’apliquen mesures que afavoreixen la rotació de l’estacionament de vehicles en superfície i, per una altra banda, es promou la llarga estada de vehicles en aparcaments tancats (preu màxim diari dels aparcaments municipals a 4,95 euros) i els aparcaments dissuasius ubicats als accessos de la ciutat.