Els turistes allotjats al CRT de Vila-seca i Salou pagaran una taxa especial

El preu de la taxa oscil·larà entre els 2,5 i 5€ que serà superior a la resta d'establiments de Catalunya

Els turistes que s’allotgin al Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou pagaran una taxa turística superior a la resta d’establiments de Catalunya. I és que el Govern té previst aplicar una tarifa especial a “les estades en els establiments que, dins un centre recreatiu turístic, estiguin situats a les àrees en què s’admeten activitats de joc i apostes”, tal com queda reflectit en la Llei d’acompanyament dels pressupostos d’aquest 2017. Així, la taxa turística al CRT anirà dels 2,5 euros (en el cas d’hotels de 3 estrelles o menys i altres establiments), passant pels 3,5 euros en els hotels de 4 estrelles i fins als 5 euros dels hotels de 5 estrelles i gran luxe. Aquestes tarifes suposen pagar més del doble que per allotjar-se en establiments de la mateixa categoria a la resta de Catalunya.

Tal com ja va avançar l’ACN, el Govern ja es plantejava l’any passat incrementar les tarifes de la taxa turística dels establiments ubicats al CRT i així ho ha fet. Així es desprèn de la Llei d’acompanyament dels pressupostos, la Llei 5/2017, del 28 de març, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic de de creació i regulació de diversos impostos.

L’impost sobre estades en establiments turístics –conegut també com a taxa turística- preveu una tarifa de 0,45 euros per persona i per nit en hotels de 3 estrelles o menys i altres establiments ubicats fora de Barcelona (a la capital catalana és de 0,65). Al CRT, en canvi, els usuaris d’aquest tipus d’establiments pagaran 2,5 euros.

Pel que fa als hotels de 4 estrelles, la tarifa general a Barcelona és d’1,10 euros i a la resta de Catalunya, de 90 cèntims. Al CRT, serà de 3,5 euros. Per últim, els turistes que s’allotgen en hotels de 5 estrelles i gran luxe paguen a tot Catalunya 2,25 euros. Al CRT de Vila-seca i Salou, el preu de la taxa turística en aquests casos serà de 5 euros.

Segons es recull a la llei d’acompanyament, aquestes quotes són per persona i dia, amb un màxim de set dies per persona.