Els treballadors de l’EMT estaran “atents” a la renovació promesa dels vehicles

El ple d'aquest divendres ha rebutjat posar una pancarta per la llibertat dels presos polítics

Els treballadors de l’Empresa Municipal de Transports han tornat a protestar aquest divendres tot i la signatura de l’acord aquesta mateixa setmana per tal d’exigir que es compleixi el compromís adquirit. Ho han fet al saló de plens, coincidint amb què es presentaven dues mocions en defensa del transport públic, una d’ERC i l’altra de la CUP. La primera s’ha votat per unanimitat mentre que la segona s’ha aprovat tot i els vots contraris de l’equip de govern.

Antonio Chacón, president del comitè d’empresa, ha lamentat que no s’hagin aprovat per unanimitat ambdues mocions i ha retret a l’alcalde que hagi deixat que s’envelleixi la flota d’autobusos durant els darrers onze anys. “Cadascú té la seva part de culpa”, ha afirmat, en relació al debat mantingut entre els diferents grups sobre la gerència de Jesús Trasobares, a l’època Nadal, i de Mario Cortés, anterior a l’actual però encara dins del govern del PSC.

La intenció dels treballadors és estar “atents” al compliment dels acords relacionats no només amb les seves nòmines sinó també amb les condicions dels vehicles, uns acords que encara no han passat per la resta de grups, tampoc aquest divendres al ple ordinari. Alhora, tal com ha recordat Ciutadans, mantenen que volen ser a les reunions del consell d’administració de l’empresa: “Seria bo que hi hagués participació, donaria peu a explicar els problemes del dia a dia dels treballadors”, ha assegurat Chacón.

Rebuig a penjar una pancarta per la llibertat dels presos polítics
A petició de la CUP, s’ha debatut una moció sobre la possibilitat que es pengés una pancarta per la llibertat dels presos polítics a la façana de l’Ajuntament, un fet que es repeteix en diferents consistoris del territori. El text ha estat rebutjat per 17 vots en contra (Ciutadans, PP, PSC i Units per Avançar), 1 abstenció (ICV-EUiA) i 8 vots a favor (ERC, PDECat i CUP). El motiu esgrimit tant per Josep Maria Prats (UpA) com per l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros és que “la bandera de la ciutat és l’única que representa el poble” i per això no són partidaris de penjar-hi res que no parteixi del consens dels grups.

La resta de mocions, aprovades
Tret de les que s’han retirat, tota la resta han comptat amb el suport de tots els grups. Hi ha hagut tres declaracions institucionals: suport a la lluita contra l’homofòbia, els assassinats a Gaza, rebuig a la sentència de ‘La Manada’, la Marea Pensionista, el sistema públic de sanitat, millores en les borses de treball municipal, demanar que es permeti jugar al bingo a les llars de jubilats, a la renda garantida de ciutadania, als professors de l’IES Palau de Sant Andreu de la Barca, a fer més accessible l’aparcament del cementiri i a la difusió i millora de les activitats d’estiu.