Els premis literaris Ciutat de Tarragona homenatjaran l’escriptor Jaume Vidal Alcover

L’acte se celebrarà el proper 29 de maig i des d’avui ja es poden obtenir les invitacions

El proper dissabte 29 de maig tindrà lloc l’acte de lliurament dels Premis Literaris 2020-2021. Després d’haver-se d’ajornar la passada primavera l’acte presencial a causa de la situació sanitària provocada per la covid-19, ara es recupera amb l’estrena de l’espectacle Transportaccions, una reflexió sobre la traducció literària. L’espectacle servirà per retre homenatge, també, a Jaume Vidal Alcover, l’autor que dona nom al premi, en complir-se trenta anys de la seva mort.

En aquesta edició es premien el 31è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, amb 149 novel·les presentades; el 21è Premi-beca de traducció Vidal Alcover, amb 19 projectes presentats; i el 24è Premi de narrativa curta per Internet Tinet, amb 300 relats presentats.

En els darrers anys, la gala dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona ha servit per commemorar celebracions referides a escriptors que han donat veu a la ciutat. El 2015 va ser Montserrat Abelló; el 2016, els 80 anys d’Olga Xirinacs; el 2017, el cinquantenari de la mort de Joan Antònio i Guàrdias; i el 2018, el centenari de Maria Aurèlia Capmany. El 2019, en coincidir amb el 80è aniversari de la fi de la guerra, que va conduir a l’exili molts escriptors catalans, per les seves idees o pel simple fet d’utilitzar la nostra llengua, vam retre un homenatge col·lectiu a aquests autors. L’any passat estava previst celebrar la vintena convocatòria del Premi de Traducció Vidal Alcover, que ha significat una aportació important a la literatura catalana.

L’espectacle Transportaccions, recupera aquesta celebració sota la direcció i guió del tarragoní Marc Chornet i la música de Gerard Marsal.  Entre els intèrprets, es troben Marina Alegre, Toni Guillemat, Ivet Zamora i la col·laboració especial de Carles Rebassa.

L’acte se celebrarà a les 19 h al Teatre Tarragona. Totes aquelles persones que vulguin assistir-hi, poden recollir invitacions a les taquilles del teatre Tarragona a partir d’avui mateix, 20 de maig en l’horari habitual fins a exhaurir les localitats.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona tenen lloc des de 1991.  Organitzats per la Casa de les Lletres, els convoquen l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona.  Els Premis compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la joieria Blázquez, la televisió TAC 12, el digital Núvol i les editorials Cossetània, Angle i 1984.