Els Pallaresos suspèn les llicències urbanístiques per reorganitzar el municipi

Aquesta suspensió afectaria el CRAE que s'ha d'ubicar al municipi

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament dels Pallaresos ha aprovat una moratòria de noves llicències urbanístiques dins el terme municipal. Segons l’acord del ple d’aquest passat dijous 24 de novembre, durant un any no es concediran permisos i, per tant, quedarien suspesos els següents tràmits:

  • La implantació, ampliació, modificació, reforma o canvi de titularitat, dins de l’ús habitatge o residencial, dels usos i activitats de serveis socials bàsics, serveis socials especialitzats i altres prestacions de serveis.
  • La implantació, ampliació, modificació, reforma o canvi de titularitat dels usos i activitats de cases de colònies, albergs de joventut, granges escola o aules de naturalesa i campaments juvenils destinades a activitats amb nens i joves.
  • La implantació, ampliació, modificació, reforma o canvi de titularitat dels usos d’establiments d’allotjament turístic, d’habitatges d’ús turístic, d’allotjaments singulars i de llar compartida.
  • La implantació, ampliació, modificació, reforma o canvi de titularitat de l’ús hoteler, l’ús sòcio-cultural i l’ús de residència col·lectiva

Els acords del ple van ser aprovats per 6 vots a favor de l’equip de govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya, Independents dels Pallaresos i Ciutadans. Junts per Catalunya es va abstenir i Esquerra Republicana de Catalunya hi va votar en contra.

El CRAE als Pallaresos
Amb la suspensió de les llicències urbanístiques, la implantació d’un Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) al municipi quedaria aturat, ja que no s’atorgarien els permisos corresponents per l’arribada i posada en marxa del centre al municipi.

Segons ha pogut saber el diari La Ciutat, suposadament els tràmits de compravenda entre l’empresa Intress, que treballa per al Departament de Drets Socials, i la Generalitat de Catalunya ja estan força avançats. Tot i això,  la casa continua sortint en venda als principals portals immobiliaris per un preu de 700.000 euros la qual cosa fa pensar que potser l’operació encara no està lligada.