Els mossos presents al tiroteig de Tarragona hauràn de testificar aquest divendres

Les declaracions seguiran el dijous 27

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Agents de Mossos d’Esquadra que van intervenir en el tiroteig en una empresa de seguretat de Tarragona el 14 de desembre declararan com a testimonis davant la jutgessa que instrueix la causa aquest divendres a partir de les 9 hores.

En una provisió consultada per Europa Press, la titular d’Instrucció 5 de Tarragona també cita per al dijous 27 de gener a tres treballadors que van resultar ferits en el tiroteig i a diversos testimonis.

El detingut per aquests fets va quedar ferit crític després de ser neutralitzat per la unitat d’assalt de Mossos, segueix hospitalitzat i la jutgessa ha ordenat prendre-li declaració quan es recuperi.

També ha encarregat que un mèdic forense faci un informe sobre la seva imputabilitat, és a dir, per a valorar si les seves condicions i facultats mentals durant el tiroteig permeten imputar-li un delicte o no.

La jutgessa ha demanat als Mossos un informe pericial sobre totes les armes que van confiscar al sospitós, un altre sobre el contingut del seu mòbil i detalls sobre l’adreça de correu electrònic amb la qual va enviar un email amenaçador mentre fugia.

En aquest email, que ell mateix data dos dies abans del tiroteig però que va enviar en sortir de l’empresa on va deixar tres ferits greus, l’home afirma que vol venjar-se dels seus caps per les seves condicions laborals i assegura que li han tractat de manera racista.

“Vacunaré ” als caps de Securitas, amb vacunes segures i per sempre, a cada fill de puta li injectaré tres dosis de Glock-Pfizer de 9 mil·lilitres”, i es defineix com un tirador de primera amb formació en tir policial i tir de precisió.

Va enviar l’email a companys de treball prop d’una hora després del tiroteig en l’empresa, en el qual va escriure: “No vull matar-los, els deixaré fotuts, així tindreu treball i motius que parlar”.