Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

El transport de mercaderies en tren agafa força al Port de Tarragona

Avatar photo

Els cereals i els vehicles omplen el buit deixat pel carbó en el transport per ferrocarril al Port de Tarragona

El transport de mercaderies en tren agafa força al Port de Tarragona. El nombre de trens amb operacions d’entrada o sortida de mercaderies del mes de maig han estat 203 combois, una xifra que s’apropa al millor resultat registrat en els darrers 5 anys. Ens hem de remuntar a l’any 2018, concretament al mes de juny de 2018, per obtenir una activitat superior: 223 moviments de trens.

 

Els trens per al transport d’automòbils han estat els més nombrosos al mes de maig amb  63 combois. Els cereals també ocupen un lloc destacat amb 61 trens, i els productes siderúrgics (50 trens), els de contenidors (15) i els de productes químics (40), completen el  total de composicions que han entat o sortit del Port de Tarragona. Tant el moviment de  vehicles com el de cereals al mes de maig són una xifra rècord mensual fins al 2018 data  d’ençà que té informació a l’APT.

 

Els cereals i els vehicles omplen el buit deixat pel carbó en el transport per ferrocarril al Port de Tarragona. Si comparem les mercaderies transportades per tren de juny de 2018 en què es van produir 106 moviments de tren de carbó, 32 d’automòbils, 8 cereals i 57 de siderúrgics com a principals tràfics, amb les del mes passat podem veure com l’espai deixat  pel carbó (106 moviments de carbó) ha estat ocupat per vehicles (63 trens) i cereals (61).

 

Aquest canvi és conseqüència de l’estratègia desplegada per l’APT per la diversificació de  tràfics per adaptar-se als canvis de l’entorn i reorientar la seva activitat, en aquest cas a  causa del tancament de la central tèrmica d’Andorra a Terol el 30 de juny de 2020 va  suposar una davallada molt important del nombre de trens operats al Port de Tarragona, ja que aquesta central elèctrica es nodria en carbó a través del Port i el ferrocarril.

 

Tendència a l’alça

Les dades acumulades de gener a maig també mostren un bon comportament i una certa  tendència a l’alça, sense assolir encara els millors resultats del període 2018-2023. En  aquest període de gener a maig de 203 es registren un total de 837 moviments de trens  superats pels 1.048 del mateix període del 2018, però molt a prop dels 850 del 2019.

A més, els primers 5 mesos de 203 també marquen xifres de rècord per tipus de  mercaderies. Els 242 moviments de trens amb vehicles, els 261 de cereals i els 68 de  contenidors són els màxims dels cinc primers mesos en el període 2018 a 2023.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

nineteen − 14 =

Notícia anterior

La URV, entre les 670 millors del món segons el rànquing QS

Notícia següent

La URV commemora el dia de l’Orgull LGTBIQ+

Notícies relacionades