El Punt Òmnia reprèn la seva activitat a Constantí aquest curs 2023-2024

És un servei ubicat al Grup Centcelles que té com a objectiu facilitar l’accés a les noves tecnologies d’informació i comunicació (TIC) als usuaris del barri

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Una de les novetats d’aquest curs 2023-2024 dins l’oferta socioeducativa a Constantí ha estat la recuperació del Punt “Òmnia”, un servei ubicat al Grup Centcelles, un programa d’intervenció social i que bàsicament té com a objectiu principal facilitar l’accés a les noves tecnologies d’informació i comunicació (TIC) als usuaris del barri, principalment.

La Xarxa Òmnia es va crear l’any 1999, i actualment hi ha més de 100 punts repartits per tot Catalunya. És un servei que depèn de la Generalitat de Catalunya, en concret del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

El Punt Òmnia de Constantí, creat l’any 2009, és gestionat per la FAVIBC, la Federació d’Associacions de Veïns d’Habitatge Social de Catalunya, que va ser creada amb l’objectiu de lluitar pel benestar i la millora dels barris d’habitatge social d’arreu de Catalunya.

Des del Punt Òmnia es treballa per donar resposta a la necessitat dels barris d’accedir a les tecnologies de la informació i la comunicació amb l’objectiu de combatre l’exclusió social. En el cas del Punt Òmnia de Constantí es treballa de manera coordinada amb l’Associació de Veïns Centcelles. La tasca del Punt Òmnia es fonamenta bàsicament en tres eixos: l’acció comunitària, l’aprenentatge i l’ocupabilitat.

El Punt Òmnia es troba ubicat als baixos 28 del carrer Centcelles de Constantí. El seu horari d’atenció és de dilluns a dijous de 09 a 14 h i de 15 a 19 hores i els divendres de 09 a 13 hores.