El PSC valora positivament que s’aprofitin la majoria de treballs del POUM de 2013

Floria confia que els terminis per reforçar l'àrea d'urbanisme amb més personal es compleixin.

El Grup Municipal Socialista (GMS) valora positivament que l’actual Govern de Tarragona hagi anunciat que s’aprofitaran una gran part dels treballs del denominat “POUM 2013” per poder afrontar el procediment per aprovar una nova planificació urbanística per Tarragona.

 

“Era un bon document, malgrat que la sentència del Tribunal Suprem ho ha anul·lat per un inexplicable recurs de CLH, i és una bona notícia que es valori la feina feta i serveixi, per tant, per poder comptar amb un nou POUM és el ràpid possible”, ha dit Begoña Floria, consellera socialista i responsable dels temes de territori.

L’actual Govern municipal va donar a conèixer ahir en comissió el full de ruta per tornar a comptar amb un nou POUM i va respondre tota una sèrie de preguntes plantejades des del PSC el mes de desembre passat, per conèixer terminis i procediment.

 

En aquest sentit, es va anunciar que seran els serveis tècnics de l’Ajuntament de Tarragona els encarregats d’afrontar aquests treballs, i es va justificar en el fet que tant les normes de planejament provisionals com el nou POUM incorporaran bona part dels treballs fets Text refós del POUM aprovat amb prescripcions l’any 2011, el text refós del qual va entrar en vigor el 2013, conegut popularment com el “POUM 2013”.

 

Per Floria, és de valorar la voluntat de consens de l’actual Govern per poder aprovar un nou POUM que permeti garantir els creixements futurs de la ciutat. “Des del PSC, sempre hem considerat que un POUM és un instrument bàsic i estratègic per Tarragona, que requereix una àmplia majoria i superar partidismes, buscant els punts en comú en benefici de la ciutat, i en aquest sentit treballarem com a partit de Govern que som i que sempre hem sigut”, ha dit Floria.

La consellera socialista ha anunciat, a més, que des del Grup Municipal se seguirà de prop el procés, “especialment perquè és important que es compleixin els terminis i, sobretot, que la contractació del nou gerent d’Urbanisme i el reforç de personal tècnic es faci amb la màxima celeritat”. Experiències com la del Gerent de Turisme, que porta gairebé un any en tramitació i encara no s’ha acabat el procés, preocupen. “Tot i això confiem que en el cas de l’àrea de Territori estigui el procés resolt el mes de juny, com ha anunciat l’actual Govern”, ha conclòs Floria.