El PSC qüestiona al Govern de la Generalitat sobre el pressupost del nou Fòrum de la Justícia de Tarragona

Ajuntament de Tarragona. Imatge pròpia

El diputat del PSC al Parlament, Rubén Viñuales, ha explicat avui que el grup socialista ha entrat a registre una pregunta al Govern en què es demana a la consellera de Justícia sobre si el seu departament té intenció de dotar de pressupost, durant aquest 2021, al nou fòrum de la justícia de Tarragona.

“Volem recordar que han passat més de deu anys (més de 10 anys!) des de que el Govern d’Artur Mas va anunciar el seu compromís de construir aquest fòrum de la justícia a la nostra ciutat per concentrar totes les seus judicials i l’Audiència Provincial de Tarragona. Doncs bé, deu anys després la ciutat de Tarragona continua esperant…”, ha subratllat Viñuales. 

Rubén Viñuales ha recordat que el Govern de progrés del president Montilla va deixar el projecte enllestit el 2010, tan sols pendent d’iniciar les obres de construcció. “Doncs bé, més d’onze anys després seguim missing total, amb el projecte perdut en algun calaix de Barcelona. ERC i Junts per Catalunya no poden seguir abdicant de les seves responsabilitats de Govern. També seria interessant que l’alcalde Ricomà fes alguna cosa per defensar els interessos de la ciutat, sobretot tenint present que son membres del seu partit els que tenen la potestat per a fer-ho.”

Entre els principals dèficits que encara es pateixen avui dia, el diputat del PSC ha citat els problemes d’accessibilitat a alguns equipaments judicials, la situació que han de viure alguns advocats que han d’atendre als seus representats als passadissos o, fins i tot, la realitat que viuen algunes dones que coincideixen als passadissos dels jutjats de violència de gènere amb els seus presumptes agressors, per citar tan sols els casos més punyents.

“L’administració de justícia és un dels serveis essencials d’una societat democràtica. Si Barcelona té un fòrum de la justícia, si Girona té un fòrum de la justícia, si Lleida té un fòrum de la justícia, perquè Tarragona no té cap fòrum de la justícia, senyors dels Governs independentistes?”, ha conclòs Rubén Viñuales.