El PSC denuncia que 2.000 tarragonins esperen plaça a una residència pública de gent gran

Des del PSC es denuncia que, situats a les acaballes d’aquest 2020, Catalunya té 6.300 beneficiaris menys de la llei de dependència dels que hi havia al gener.

Segons les estimacions del grup socialista, en funció de les mateixes dades oficials de la Generalitat, més de 2.000 persones continuen en llista d’espera a les comarques tarragonines per accedir a una plaça de residència pública per a la gent gran. “Una xifra intolerable que oculta una realitat diària realment molt difícil que viuen moltes famílies que no estan per plans secrets ni per confrontacions sinó per tenir un Govern que mereixi aquest nom i que torni a posar l’accent en les polítiques socials.”

 

En aquest sentit Ibarra ha denunciat que, pel que fa a la gent gran, Catalunya és una comunitat en llista d’espera permanent, sense una política clara perquè els que tenen la responsabilitat d’implementar-la estan més preocupats en inventar-se plans secrets que en treballar per oferir uns bons serveis reals als catalans i catalanes.

 

“La veritat és que el Govern d’ERC i de Junts ha mostrat una desorientació absoluta pel que fa a la gestió i les prioritats en les polítiques adreçades a la gent gran. Un exemple, en les votacions de les propostes de millora de les condicions de vida de la gent gran que s’han fet el Parlament ERC i Junts han votat de forma diferent en 19 ocasions. 19! No hi ha cap Govern a l’Europa Occidental que mostri tanta desunió”, ha reblat.

 

Des del PSC es denuncia que, situats a les acaballes d’aquest 2020, Catalunya té 6.300 beneficiaris menys de la llei de dependència dels que teníem al gener. Una retallada tan sols superada al conjunt d’Espanya per la comunitat de Madrid.

 

Rosa Maria Ibarra ha explicat que si el PSC guanya les eleccions i forma Govern implementarà un pla de xoc per reduir aquestes llistes d’espera. “Som conscients de què si aquesta situació ja era dramàtica abans de la pandèmia ho és encara més ara pels efectes del COVID. Jugar al victimisme i a culpar de tot a “l’Estat opressor”, com sempre fan als independentistes, ni serveix per a res ni millora la vida real de la gent a peu de carrer.”

 

Així, la diputada socialista ha demanat “per mil·lèsima vegada” al Govern d’ERC i de Junts per Catalunya, que expliqui d’una vegada com pensen aprofitar els 3.225 milions d’euros que ha rebut del fons implementat pel Govern progressista del president Pedro Sánchez. Això sense comptar amb la flexibilització del dèficit que permetrà a la Generalitat comptar amb 420 milions d’euros addicionals.

 

“Són uns recursos realment destacables però per aprofitar-los ens cal un Govern que es proposi millorar serveis, reduir llistes d’espera i que tingui clar com prioritzar, i on, d’aquests diners amb què compta la Generalitat. És a dir, un Govern que gestioni bé i que no perdi el temps enviant cartes al president de Kosovo, unes cartes que –sigui dit de pas- mai han rebut cap resposta”, ha conclòs la diputada vallenca.