El PSC ‘content’ per l’anunci de l’inici de les obres del ‘Rambla Science’

A més per al conseller socialista, la terminologia ‘Rambla Science’ ens alinea amb centres semblants arreu del món, com la Science Gallery de Dublin. 

El conseller del Grup Municipal Socialista, Francesc Roca, s’ha mostrat content per l’anunci de l’inici de les obres del ‘Rambla Science’ que començaran a finals d’aquest any, segons l’actual govern municipal. L’inici d’aquest projecte, és una bona notícia pels i les socialistes, ja que vam aconseguir l’últim any de mandat l’aprovació d’un projecte FEDER amb una dotació econòmica de 1.975.333,73 euros.

“Treballant col·laborativament la ciutat avança” i és per aquest motiu que els i les socialistes volen seguir agraint als diferents departaments de l’Ajuntament de Tarragona, a la Universitat Rovira i Virgili, a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, a l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, a l’Institut Català d’Investigació Química, a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i a les  càtedres de la URV (la UNESCO d’Habitatge i la d’Universitat i Regió del Coneixement). “Totes aquestes institucions van fer possible aportar el seu coneixement per fer possible l’aprovació d’aquest projecte avalat pel Fons Europeu de Desenvolupament Local” afegeix Roca.

El projecte Rambla Science s’emmarca a l’article a l’article 27.1 Declaració Universal dels Drets Humans que preceptua que ‘Tota persona té dret a participar lliurement en la vida cultural de la comunitat, a gaudir de les arts i a beneficiar-se del progrés científic’. “La creació d’un espai dinàmic, viu i obert, en el qual la ciència, la tecnologia i la innovació resultin tangibles i el coneixement es pugui compartir a l’antiga seu del Banc d’Espanya possibilitarà que la ciutadania contribueixin en la creació i que comprenguin i gaudeixin del desenvolupament científic” afirma el conseller socialista.

Per a Roca, aquest projecte, ens permetrà també abordar un altre objectiu: dinamitzar el centre de la ciutat de Tarragona. I amplia que aquesta dinamització de ciutat a la qual es fa referència, és una oportunitat de situar Tarragona i la Catalunya Sud al mapa internacional de la comunicació de la ciència, la transferència científica, la cocreació amb la ciutadania i d’altres agents, la creativitat i el descobriment científics.

El PSC argumenta que el projecte del Banc d’Espanya es continuï anomenant ‘Rambla Science’ tal com recull la resolució PRE/1527/2019, de 4 de juny, publicada en el DOGC. També volen recordar que el projecte aprovat es planteja com un espai dinàmic, viu i obert, en el qual la ciència, la tecnologia i la innovació resulten tangibles i el coneixement es pugui compartir. Segons Roca, això és contradictori amb el concepte ‘Banc’, ja que té connotacions de quelcom ‘estàtic’. A més per al conseller socialista, la terminologia ‘Rambla Science’ ens alinea amb centres semblants arreu del món, com la Science Gallery de Dublin.