El projecte del Casal d’Autisme de Tarragona aconsegueix els primers 35.000 euros

Todos En Azul, entitat impulsora del projecte, ha recollit 6.165 euros més, gràcies a la Gala Benèfica de Tarragona i al Sopar Benèfic de Salou

L’associació Todos En Azul ha anunciat avui que el projecte de creació del primer Casal d’Autisme permanent de Tarragona ha recollit fins ara 35.675 euros, fruit de les activitats solidàries i aportacions rebudes durant l’últim any. L’entitat ha aconseguit arribar a aquesta xifra gràcies a la celebració de la Gala Benèfica “Vivim la màgia amb l’autisme”, amb el mag Yunke, el passat 17 de setembre al Teatre Tarragona, (3.000 e) i al ‘Sopar benèfic per l’autisme’, celebrat aquest divendres 30 de setembre al Summit Salou, la terrassa de l’Hotel Olympus Palace (3.165e).

Ambdós esdeveniments van resultar un èxit de públic. La Gala Benèfica va aconseguir omplir el Teatre Tarragona, tot i la nombrosa oferta d’actes programats per les Festes de Santa Tecla, mentre que el Sopar Benèfic de Salou va reunir més d’un centenar de persones, que van poder gaudir d’una vetllada amb cuina mediterrània, música i sorteigs de diversos regals i experiències.

El president de l’associació Todos En Azul, Juan José Caravaca, s’ha mostrat satisfet per la recaptació recollida “que ens apropa al somni d’un casal obert tot l’any, un centre que doni servei a les persones amb TEA i a les seves famílies”.

El Casal de l’autisme permanent
El ‘Sopar benèfic per l’autisme’; té per objectiu seguir recollint recursos per al projecte de creació del primer Casal de l’autisme permanent, que impulsa l’associació tarragonina Todos En Azul. El “Casal” es concep com un centre social, cultural i inclusiu -obert tot l’any-, que ofereixi serveis i activitats i que doni resposta a les necessitats d’infants i adults amb autisme i de les seves famílies.

El projecte preveu que el “Casal” sigui un espai polivalent amb dependències interiors i exteriors, on s’hi podran realitzar diverses activitats, tallers, xerrades, formació, teràpia, jocs, arts escèniques, exercicis sensorials, etc… Tots els tallers i activitats que s’impartiran estaran dirigides per un professional especialitzat en autisme. Un espai sense barreres arquitectòniques ni sensorials adaptat a qualsevol persona que tingui algun tipus de discapacitat física, visual o auditiva.

El seu funcionament serà per torns horaris, de manera que si els infants tenen escola als matins podran fer ús del centre a les tardes, o a l’inrevés, i els adults podran utilitzar-lo si no tenen cap altre lloc on anar.