El Port produirà amb energia solar el 26% del consum elèctric del Moll de Costa

Avatar photo

L’estalvi energètic supera la quarta part de la demanda energètica els equipaments del Moll de Costa

El Port Tarragona licita la instal·lació de plaques fotovoltaiques en el sostre del renovat  Museu del Port que generaran 389,44 Mwh de potència l’any per autoconsum instantani. Aquest nou sistema augmentarà la sostenibilitat i l’estalvi energètic i s’unirà a d’altres  sistemes similars ja en funcionament en altres equipaments del Port de Tarragona.  Actualment, el Port ja produeix energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques en el sostre de  l’edifici administratiu, a l’edifici del nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), a les dependències  de Duanes, a la Confraria de Pescadors i a l’edifici de la Policia Portuària. 

La futura instal·lació funcionarà com una petita central de producció d’energia elèctrica, que  injectarà el corrent produït a la xarxa interna de l’edifici pel seu autoconsum. La instal·lació  estarà ubicada sobre la coberta amb un acabat exterior de xapa amb forma de teula de  l’edifici. Els mòduls fotovoltaics s’instal·laran sobre la coberta del Museu assegurant la  generació d’energia fotovoltaica el màxim nombre d’hores del període d’irradiació solar.  

La instal·lació fotovoltaica està dissenyada per alimentar altres equipaments i edificis del  Moll de Costa com els quatre Tinglados i els dos Refugis, on es troba el propi Museu del  Port de Tarragona. 

 

Sostenible i econòmicament rentable  

L’energia anual que es generarà per ser autoconsumida serà de 389,44 MWh/any. En total  la planta fotovoltaica generarà el 26% del total de l’energia necessària, mentre que la resta,  l’aportarà la comercialitzadora. L’estalvi energètic supera la quarta part del total necessari  per cobrir la demanda energètica del Moll de Costa. 

El valor estimat del projecte és de 259.447,76 € i l’estalvi anual de 31.666,04€/any,  l’amortització simple és de 8,19 anys. Si afegim l’estimació de l’increment anual del cost de  l’electricitat, com a resultat s’obtenen una amortització de 6,86 anys. Un cop s’iniciï la  instal·lació del projecte, està previst que es completi en sis setmanes.

Amb aquesta nova instal·lació del Museu, el Port de Tarragona continua amb la  implementació efectiva del seu Pla de Sostenibilitat – Agenda 2030. Un altre exemple del  seu compromís amb el foment d’accions sostenibles i de cura amb el medi ambient. 

El Pla de Sostenibilitat del Port de Tarragona, dins del seu segon eix ‘Creixement  Sostenible’, explica com aquest creixement s’aconsegueix “amb una transició energètica i  un impuls de les infraestructures del Port per afavorir la millora de l’eficiència energètica i  per l’ús prioritari d’energies renovables”. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Moltes llars catalanes tenen tots els seus membres en atur

Notícia següent

Les intervencions urgents que es desprogramin a Lleida es derivaran a la Vall d’Hebron

Notícies relacionades