El Port ofereix assessorament per a la cerca de treball a la Fira d’Ocupació

La fira, organitzada per la Cambra de Comerç de Tarragona, es durà a terme els dies 2 i 3 de març en format virtual

El Port Tarragona participa en la Fira de l’Ocupació organitzada per la Cambra de Comerç  els dies 2 i 3 de març. L’organisme portuari hi explica l’accés i ofereix assessorament  laboral a les persones en procés de recerca d’ocupació. 

L’Autoritat Portuària de Tarragona hi tindrà presència, amb els seus professionals del  departament de Recursos Humans (RH), donant suport i explicant tot el necessari per  poder accedir a treballar en un dels seus variats llocs de feina. 

Al Port de Tarragona hi treballen professionals de tots els sectors, des de l’àmbit de  l’enginyeria, l’administració, la comunicació, la marina i la nàutica, la informàtica i la  tecnologia de la informació, de l’àmbit econòmic-financer, jurídic o professionals del món  de la cultura. Com organisme oficial, al Port de Tarragona hi desenvolupen la seva activitat  un grup de professionals format per 250 persones que vetlla perquè les empreses de la  comunitat portuària puguin exercir la seva activitat amb totes les garanties i exigències del  mercat. 

L’edició, en format virtual, presenta estands de més de 30 empreses de diferents sectors  on es poden consultar ofertes de treball i mantenir entrevistes interactuant-hi de forma fàcil  i en temps real. Un punt de trobada que, any rere any, es consolida com una de les cites  més importants del sector de l’ocupació. Cal afegir, que la darrera edició, organitzada el  passat mes de desembre de 2020, va comptar gairebé amb 1.200 persones inscrites. 

La Fira de l’Ocupació es complementarà amb un total de sis tallers i conferències virtuals  amb temàtiques orientades a ajudar a les persones candidates a trobar feina i millorar la  seva ocupabilitat.  

 

L’espai ‘Treballa amb nosaltres Port Tarragona’

Des del departament de RH del Port de Tarragona es vol donar difusió a dues plataformes  laborals per a la recerca de feina. Plataformes publicades a l’espai web oficial ‘Treballa  amb nosaltres’. Per una banda, la plataforma de ‘Sol·licitud de treball de l’Autoritat  Portuària, (https://extranet.porttarragona.cat/CVapt/index.php/ca/), una eina on les  persones interessades poden emplenar les seves sol·licituds de treball per tal d’incorporar  la informació a la base de dades del Port de Tarragona. 

Visualització de tasques 

Per altra banda, l’aplicació ‘Borsa de treball de la Comunitat portuària del Port de  Tarragona’, https://extranet.porttarragona.cat/portcoms/index.php?lang=ca, vol ampliar la  difusió de les demandes que arriben al Port fent-les extensives a la resta d’empreses que  conformen la Comunitat Portuària. 

La participació del Port de Tarragona amb aquesta aplicació en la Fira d’Ocupació també  permetrà explicar amb exactitud les competències i funcions de l’Autoritat Portuària (APT)  i permetrà visualitzar millor les seves tasques en l’àmbit de portuari. És habitual que hi hagi  certa confusió entre les tasques de l’APT i de les empreses que desenvolupen la seva  activitat al Port. Hi ha persones que creuen que l’APT és la responsable directa dels treballs  d’estiba i desestiba, del transport i l’emmagatzematge de les mercaderies o de les tasques  de manteniment, quan en realitat la majoria d’aquests treballs van a càrrec d’empreses  privades autoritzades.  

Amb aquesta segona plataforma es pretén ampliar les possibilitats de trobar feina, donant  a conèixer les demandes que arriben al Port de Tarragona a la resta d’empreses  relacionades amb l’organisme.