Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

El Port de Tarragona, tercer de l’Estat més ben valorat en el tràfic de vehicles

Avatar photo

El Port de Tarragona puja una posició en comparació amb l’any anterior i també millora en la valoració general

El Port de Tarragona ha avançat una posició respecte l’any anterior i es situa  entre els tres millors ports de l’Estat en tràfic de vehicles segons l’Associació  Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC). El Port de Tarragona  puja una posició i també millora en la valoració general en logística marítim portuària en el tràfic de vehicles, col·locant-se per sobre de la mitjana del conjunt  dels 8 ports espanyols que presten aquest tipus de servei, amb un 4,1 sobre 5.

L’ANFAC és membre de l’ACEA (European Automobile Manufacturers’  Association), una entitat que exerceix la representació dels 15 grans grups  europeus d’automòbils, vehicles comercials, camions i autobusos, i realitza aquesta enquesta de valoració de serveis portuaris a partir d’un qüestionari que  han contestat un total 16 marques diferents de vehicles. Els resultats d’aquest  informe mostren com Tarragona ha estat un dels tres ports, juntament amb  Pasajes i Vigo, que han augmentat la seva puntuació. 

 

Aquest augment ha permès que el Port de Tarragona se situï en tercera posició  en el rànquing de l’ANFAC i es converteix en l’únic port de tot el sistema que  millora la seva valoració en dos anys consecutius. Tarragona es col·loca per  davant de València, el segon port de l’Estat amb més moviment de vehicles  (583.255 vehicles), i de Barcelona (3,9 punts), líder de l’Estat espanyol en tràfic de  vehicles, amb un moviment de 710.511 vehicles el 2019. 

El moviment de vehicles també ha millorat per al Port de Tarragona, l’any 2018 es  van moure un total de 191.912 vehicles i el 2019 la xifra va augmentar fins als  206.699, el que suposa un augment d’un 7,71%.  

Un Port amb altes capacitats 

L’enquesta de l’associació de fabricants de cotxes estableix que una valoració  d’entre 4 a 5 punts, on es troba el Port de Tarragona, correspon a un nivell entre  “satisfactori” i “molt satisfactori”, dins de la forquilla de valors màxims que es pot  assolir. 

Per establir el rànquing dels ports amb moviment de vehicles, l’enquesta ANFAC  es basa en la valoració d’elements considerats essencials en la prestació d’un  servei portuari competitiu, d’acord amb els nivells de qualitat requerits pels  fabricants per al transport marítim de vehicles. Els principals apartats valorats són  el nivell d’implicació de l’Autoritat Portuària, la gestió dels tràmits duaners, l’accessibilitat al port, l’estat de les zones de dipòsit, l’agilitat en la gestió i la  manipulació dels vehicles, entre d’altres. 

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Pluja d’estels aquest cap de setmana a Barcelona

Notícia següent

Els tests ràpids començaran la setmana que ve

Notícies relacionades