Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

El Port de Tarragona registra un augment en el recompte de nius de gavina corsa

Avatar photo
El primer recompte de 2024 ja suma 696 nius mentre l’any 2023 es van comptabilitzar 651 nius en les zones de nidificació

El Port de Tarragona ha dut a terme el seu primer recompte de gavines corses d’enguany,  revelant la presència de 694 nous nius a la zona del Far de la Banya i 2 a l’embarcador dels  pràctics, el que fa un total en un primer recompte de 696 nous nius. Aquests nous nius ja  representen un 6,91% d’augment vers el total de 2023. Aquest recompte és una fita important  per a la conservació i el seguiment de les poblacions d’aquesta espècie. 

Els gairebé 700 nous nius de gavina corsa, recomptats el passat 10 de maig, mostren un  increment significatiu de la colònia de Gavines corses al Port. L’any 2023, el recompte de  nius de gavina corsa va ser de 651 nius. Amb un primer augment de 49 nius respecte del recompte final de 2023, representa un increment de 6.91%. El recompte l’han dut a terme els  professionals del departament de Medi ambient del Port Tarragona i de Medi Natural de la  Generalitat de Catalunya, professionals que mostren la seva satisfacció en constatar un  primer augment significatiu. Aquest creixement és un signe positiu de les mesures de  protecció i gestió de l’espècie que s’han implementat. 

Els i les responsables de la gestió mediambiental del Port de Tarragona i de la Generalitat de  Catalunya verificaran diàriament l’estat de la colònia de gavines per poder detectar el  naixement dels primers polls i establir una data d’anellament. Aquestes inspeccions són  essencials per monitorar de prop la situació dels nius i assegurar-se que les condicions són  òptimes per a la cria de les gavines corses. Durant aquestes inspeccions, es recullen dades  importants que permeten ajustar les estratègies de conservació i garantir la protecció efectiva  de l’espècie. 

El Port de Tarragona col·labora amb diverses entitats de conservació per garantir la protecció  de la gavina corsa, una espècie considerada vulnerable. Els esforços conjunts han permès la  creació d’un entorn favorable per a la nidificació i la cria d’aquesta espècie. 

El recompte anual de gavines corses és una part fonamental de l’estratègia de conservació  del Port de Tarragona, permetent monitorar la salut de la població i ajustar les mesures de  gestió segons sigui necessari.

Any rere any, el Port de Tarragona dedica recursos econòmics i humans per fer seguiment i  protegir les zones de nidificació des que apareixen els primers adults (mitjans de febrer) fins  que marxen els últims polls (es preveu a mitjan juliol).  

Les primeres dades que es tenen al Port són de l’any 2013 amb un total de 18 nius i 16 polls  anellats. Des de llavors la presència d’aquestes aus ha estat augmentant considerablement  fins a arribar, durant l’any 2019, als 1.043 nius d’un total de 3.555 a tot Catalunya i 350 polls  anellats. 

L’any 2023 es van comptabilitzar 651 nous nius de gavina corsa al Port de Tarragona, i es  preveu un augment significatiu durant aquest any 2024.

Port Sostenible 

El Port de Tarragona és un dels principals ports del Mediterrani, amb una llarga història de  compromís amb la sostenibilitat i la conservació del medi ambient. Les seves iniciatives en  favor de la biodiversitat inclouen projectes de protecció d’espècies vulnerables i la  conservació d’hàbitats naturals. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Entra en funcionament el reforç de policies d’estiu a la Pineda

Notícia següent

El senador tarragoní Mario Soler defensa un impost complementari a les grans multinacionals

Notícies relacionades