El Port de Tarragona instal·la els primers senyals d’encreuament intel·ligent

S'ha realitzat la instal·lació amb èxit de 3 senyals d'encreuament intel·ligents, substituint així els antics senyals de mirall convex

Imatge d'un dels primers senyals d’encreuament intel·ligent a l’espai portuari. CEDIDA

El Port de Tarragona ha instal·lat els primers senyals d’encreuament intel·ligent dins de l’espai de domini portuari per substituir els antics senyals de mirall convex i oferir més seguretat als conductors en tres cruïlles amb poca visibilitat.

El projecte té com a missió augmentar la seguretat en els encreuaments amb poca visió, oferint als conductors una informació visual addicional gràcies a un panell lluminós, en el qual s’encendrà de manera intermitent davant la detecció d’un vehicle amb el text: ATENCIÓ VEHICLE.

El que fa realment interessant aquest senyal, és que és 100% sostenible, ja que incorpora una placa solar, la qual subministra energia suficient al radar de detecció i al panell lluminós, aconseguint així fer la mínima obra civil.

Les tres noves senyals instal·lades pel Port de Tarragona es troben a:

  1. La incorporació dels vehicles que surtin de la rotonda més propera a l’antic edifici de les oficines de la APT direcció Moll de Costa.
  2. IncorporaciódelsvehiclesquesurtindelcarrerSoria,almolldeCastella.
  3. Incorporació just al costat del centre d’acreditacions del Port de Tarragona, al moll de Castella.

Un senyal 100% sostenible

El Port de Tarragona contribueix al desenvolupament sostenible a través d’una política decidida de lluita contra el canvi climàtic i de compromís amb l’entorn.

El futur del Port passa per l’impuls de nous tipus de combustible verd i noves fonts d’energia renovable, garantir la circularitat de tots els projectes i mantenir la política de transparència i comunicació oberta i global com a pilar fonamental de tota l’organització.

Aquesta nova senyalització que estrena el Port de Tarragona va en aquesta línia, amb una independència energètica del 100% gràcies a la incorporació d’una placa solar que proporciona l’energia per mantenir-la en funcionament.