El Nadal a Vila-seca tindrà més de 50 actes pensats per a tothom

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El Nadal ja ha arribat a Vila-seca, la Pineda i La Plana. Aquest matí, en roda de premsa, l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, acompanyat per Manuela Moya, Tinenta d’alcalde i regidora de Cultura, Coneixement i Relacions Cíviques, i Cristina Cid, regidora d’Innovació i Turisme, han fet la presentació de la munió d’actes que es preparen al llarg de les vacances nadalenques per a petits i grans

La tradició i la innovació

Després d’un any d’una mantenir una necessària contenció a causa de la pandèmia, les activitats previstes per celebrar les festes de Nadal començaran divendres 3 de desembre amb el primer dels actes tradicionals: l’inici de la construcció del Pessebre de Sorra, que enguany arriba a la 22ª edició. Es tracta d’una de les iniciatives més esperades del Nadal de Vila-seca.

Aquest any es mouran 200m3 d’arena i en la construcció del pessebre monumental hi participaran escultors de talla internacional vinguts de diferents punts d’Europa. Tot i que ja se sap que les figures que s’hi representaran són les tradicionals, la temàtica del pessebre és una sorpresa que no es desvetllarà fins el dia de la inauguració, dimecres 8 de desembre.

El programa d’enguany està format per més de 50 activitats que aniran des de la representació dels tradicionals Pastorets, fins a tallers de Nadal, fira d’artesans, espectacles de titelles , la Festa del Tió, el Concert de Sant Esteve, el Parc Infantil de Nadal i també una cantada de nadales a ritme de swing, perquè fins i tot en el que és més tradicional es pot innovar.

Per quan vinguin els Reis

La festa dels Reis Mags és especialment important a Vila-seca. Per a l’ocasió l’Ajuntament ha preparat una esplèndida haima a l’interior de la qual s’instal·laran SSMM Melcior, Gaspar i Baltasar per rebre les cartes dels nens i les nenes. Ara bé, la carta també es pot enviar en format digital des de l’App “Reis Vila-seca”. En aquesta aplicació que es pot descarregar a qualsevol dispositiu, els usuaris hi trobaran tota la informació de les festes de Vila-seca. De cara a la cavalcada de Reis, l’Ajuntament insta al veïnat a il·luminar els balcons amb fanalets com a benvinguda als Reis. I atenció!, perquè l’alcalde ha avançat que estan en contacte amb SSMM els Reis d’Orient i aquests els han dit que tenen la llista de nens i nenes de Vila-seca i ja saben qui mereix carbó. També ha advertit que d’aquests, n’hi ha pocs.

Una celebració nadalenca participativa i segura

El Nadal a Vila-seca compta amb la participació i col·laboració de tota una sèrie d’entitats con els Amics del Cavall de Vila-seca, l’Associació de Comerciants i Empresaris de Vila-seca,
l’Associació de Reis, les associacions de veïns de la Pineda i la Plana, el Patronat Municipal de Turisme, l’Esplai l’Esclop o el Conservatori Professional de Música de Vila-seca, entre altres.

A la celebració de les festes nadalenques d’enguany se’ls vol donar un aire de “normalitat” tot recuperant l’esperit dels anys anteriors a la pandèmia. Tot i així, des de l’Ajuntament es vol donar un missatge de tranquil·litat perquè, tot i que la majoria d’actes tradicionals són als carrers i a les places, les activitats que es fan en recintes tancats comptaran amb totes les mesures de seguretat, desinfecció, ventilació, distància, que les autoritats sanitàries recomanen així, segons la regidora Manuela Moya, no hi haurà excusa per no acostar-se fins a Vila seca aquests dies tan especials.