El Museu del Port obre portes aquest dissabte 15 de maig

Es poden contemplar dues exposicions d’artistes tarragonins al Moll de Costa

Museu del Port de TarragonaImatge cedida per l'Ajuntament

Amb motiu de la Nit dels Museus, aquest dissabte 15 de maig, el Museu del Port, actualment al Tinglado 2 del Moll de Costa mentre es fan obres de rehabilitació de la seva seu principal, manté les portes obertes des de les 16 hores fins a les 21 hores.

Com cada any el Museu del Port se suma a l’esdeveniment de vuit entitats tarragonines per convidar a tothom a conèixer les seves instal·lacions. I també el mateix dissabte, a les 19 hores i a les 20 hores, impulsa una visita guiada amb Redescobreix el Museu!, on es fa un recorregut per la seva exposició temporal al Tinglado 2. S’hi pot veure la vida quotidiana als molls i la història del port comercial, pesquer i esportiu. És una activitat gratuïta adreçada al públic general.

El dimarts 18 de maig, a les 19 hores, el Museu del Port aprofita la commemoració del Dia dels Museus per convidar també a tothom a gaudir de l’activitat Del Museu al Serrallo i viatge amb golondrina. Una passejada des del Museu al Moll de Costa per apropar-nos al Serrallo i endinsar-nos en els carrers del barri dels pescadors, on es descobreix la seva història i la seva gent, l’urbanisme i l’activitat econòmica centrada en la pesca. S’acaba l’activitat amb un recorregut amb barca per l’interior del port per veure el barri des de la mar.

Les dues activitats organitzades pel Museu són gratuïtes amb reserva prèvia al 97759434 o museuport@porttarragona.cat. El Museu segueix totes lesmesures sanitàries recomanades davant la situació sanitària actual.

En l’horari habitual del Museu al Tinglado 2, la resta de la setmana, llevat de dilluns que és tancat, s’ofereix gratuïtament fer una passejada per la història de Tarragona i el seu entorn portuari on es poden trobar les tipologies de vaixells i els diferents sistemes de propulsió. També s’ha recreat una retrospectiva del comerç portuari així com elements de l’ofici de boter, mestre d’aixa, etc. Els àmbits de la història portuària a més del món de la pesca i l’esport conformen l’exposició temporal. La mostra és oberta de dimarts a dissabtes, de 10h a 14h i de 16h a 19h, i diumenges i festius d’11h a 14h.

El Museu també ofereix la proposta Educa Digital, dins del seu programa pedagògic virtual destinat a escoles i esplais. Són els tallers més emblemàtics de l’entitat museística que  ontinuen treballant els continguts al voltant del Port i de la mar. Aquesta iniciativa inclou un vídeo explicatiu de cada activitat i un joc multimèdia. Per accedir a les activitats cal fer reserva mitjançant museuport@porttarragona.cat o bé al 977 259 434.