El Museu del Port estrena activitats virtuals dirigides a escoles i esplais

Sota el títol ‘Novetat Educa Digital’ l’espai cultural ofereix tres activitats educatives

Aquest mes d’octubre el Museu del Port de Tarragona estrena una proposta digital dins del seu programa pedagògic. Es tracten de tres activitats virtuals destinades a escoles i esplais amb diferents nivells educatius. Hi ha activitats adreçades a alumnes d’Educació Infantil fins a 6è de Primària. 

 

Sota el títol ‘Novetat Educa Digital’ l’espai cultural ha preparat alguns dels seus  tallers més emblemàtics, de forma digital, per tal de continuar treballant els  continguts al voltant del Port i de la mar. 

 

Aquesta nova iniciativa inclou vídeos explicatius de cada activitat i un joc multimèdia  interactiu per posar en pràctica els continguts adquirits. El nombre de participants  està pensat per ser el grup de la classe, tot i que en alguna activitat es dividiran en  equips. 

 

El Museu, conscienciat del nou escenari en el qual vivim, ha volgut treballar per continuar donant un servei pedagògic de qualitat adaptant-se i fent un salt qualitatiu  a les seves ofertes. 

 

Per poder accedir als continguts, les escoles i esplais han de fer una reserva enviant un correu electrònic a museuport@porttarragona.cat o trucant al telèfon 977 259  434. Una vegada rebuda la sol·licitud es contactarà amb la persona interessada per fer-li arribar les credencials de connexió per poder accedir.  

 

Es tracta d’activitats engrescadores pensades perquè la canalla accedeixi a uns continguts atractius i puguin gaudir de la nova experiència educativa al voltant del  Port. 

La nova oferta educativa del Museu del Port es pot consultar a  https://tuit.cat/4YKu1

 

Tres activitats digitals, tres noves experiències educatives 

Tres activitats virtuals conformen aquesta nova proposta. En primer lloc, sota el títol  ‘Observatori Blau’, destinada a estudiants des de 4t fins a 6è de Primària,  descobriran quins organismes es capturen a la nostra costa, així com els sistemes de pesca emprats i la subhasta del peix, pas previ perquè arribin a les nostres  cuines.  

 

La segona activitat virtual ‘En sabràs la tira’ està adreçada a la canalla d’Educació  Infantil. Els escolars gaudiran d’un conte i d’un joc multimèdia de la mà del Marcel  i la Marina, els personatges que els guien en un viatge pel Port de Tarragona  descobrint, el dia a dia, del nostre port comercial, pesquer i esportiu. 

 

Per finalitzar la darrera activitat oferta pel Museu del Port és ‘Una de pirates’  destinada a alumnes de 1r, 2n i 3r de Primària. Aquesta vegada el pirata Dragut els  convida a viure una aventura que els convertirà en veritables corsaris o pirates i  podran esbrinar com vivien les tripulacions als vaixells. 

 

La voluntat del Museu és ampliar l’oferta per als grups de Secundària amb l’activitat  de l’Observatori Blau per tal de donar sortida a les peticions als grups d’aquests  nivells educatius. 

 

En definitiva, en els darrers anys hem estat testimonis del ràpid creixement i posicionament de plataformes educatives digitals, inclòs abans de l’aparició de la  ‘nova normalitat’. El Museu del Port vol recórrer el camí de la transformació digital per tal d’adaptar-se, captar, fidelitzar i donar valor afegit a la seva comunitat.