El Museu del Port estrena activitats virtuals dirigides a escoles i esplais

Sota el títol ‘Novetat Educa Digital’ l’espai cultural ofereix tres activitats educatives

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest mes d’octubre el Museu del Port de Tarragona estrena una proposta digital dins del seu programa pedagògic. Es tracten de tres activitats virtuals destinades a escoles i esplais amb diferents nivells educatius. Hi ha activitats adreçades a alumnes d’Educació Infantil fins a 6è de Primària. 

 

Sota el títol ‘Novetat Educa Digital’ l’espai cultural ha preparat alguns dels seus  tallers més emblemàtics, de forma digital, per tal de continuar treballant els  continguts al voltant del Port i de la mar. 

 

Aquesta nova iniciativa inclou vídeos explicatius de cada activitat i un joc multimèdia  interactiu per posar en pràctica els continguts adquirits. El nombre de participants  està pensat per ser el grup de la classe, tot i que en alguna activitat es dividiran en  equips. 

 

El Museu, conscienciat del nou escenari en el qual vivim, ha volgut treballar per continuar donant un servei pedagògic de qualitat adaptant-se i fent un salt qualitatiu  a les seves ofertes. 

 

Per poder accedir als continguts, les escoles i esplais han de fer una reserva enviant un correu electrònic a museuport@porttarragona.cat o trucant al telèfon 977 259  434. Una vegada rebuda la sol·licitud es contactarà amb la persona interessada per fer-li arribar les credencials de connexió per poder accedir.  

 

Es tracta d’activitats engrescadores pensades perquè la canalla accedeixi a uns continguts atractius i puguin gaudir de la nova experiència educativa al voltant del  Port. 

La nova oferta educativa del Museu del Port es pot consultar a  https://tuit.cat/4YKu1

 

Tres activitats digitals, tres noves experiències educatives 

Tres activitats virtuals conformen aquesta nova proposta. En primer lloc, sota el títol  ‘Observatori Blau’, destinada a estudiants des de 4t fins a 6è de Primària,  descobriran quins organismes es capturen a la nostra costa, així com els sistemes de pesca emprats i la subhasta del peix, pas previ perquè arribin a les nostres  cuines.  

 

La segona activitat virtual ‘En sabràs la tira’ està adreçada a la canalla d’Educació  Infantil. Els escolars gaudiran d’un conte i d’un joc multimèdia de la mà del Marcel  i la Marina, els personatges que els guien en un viatge pel Port de Tarragona  descobrint, el dia a dia, del nostre port comercial, pesquer i esportiu. 

 

Per finalitzar la darrera activitat oferta pel Museu del Port és ‘Una de pirates’  destinada a alumnes de 1r, 2n i 3r de Primària. Aquesta vegada el pirata Dragut els  convida a viure una aventura que els convertirà en veritables corsaris o pirates i  podran esbrinar com vivien les tripulacions als vaixells. 

 

La voluntat del Museu és ampliar l’oferta per als grups de Secundària amb l’activitat  de l’Observatori Blau per tal de donar sortida a les peticions als grups d’aquests  nivells educatius. 

 

En definitiva, en els darrers anys hem estat testimonis del ràpid creixement i posicionament de plataformes educatives digitals, inclòs abans de l’aparició de la  ‘nova normalitat’. El Museu del Port vol recórrer el camí de la transformació digital per tal d’adaptar-se, captar, fidelitzar i donar valor afegit a la seva comunitat.