El Morell planta cara al masclisme amb un contundent vídeo

La iniciativa neix a partir de la campanya “Diposita aquí el teu masclisme”, engegada des de l’Institut Català de les Dones

Les papereres morellenques, així com les de molts altres indrets del país, han esdevingut aquests dies símbols de la lluita contra una de les xacres de la nostra societat, sota el lema “Diposita aquí el teu masclisme”. I des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament del Morell s’ha anat encara un pas més enllà amb l’edició d’un contundent vídeo per sensibilitzar la població sobre aquesta qüestió. 

 

En l’audiovisual, de menys d’un minut de durada, hi participen diferents perfils de la ciutadania morellenca que diuen a càmera frases que tots hem sentit i, fins i tot, hem pronunciat, com ara “Corres com una nena”, “Somriu dona, que estàs més guapa!” o “Estàs histèrica! Què passa? Que tens la regla?”. 

 

“Hem volgut mostrar de forma molt senzilla fins a quin punt el masclisme és present a la nostra vida quotidiana”, exposa la regidora d’Igualtat, Rosa M. Sánchez, “justament on cal que estiguem més atents i el primer espai d’on hauríem d’erradicar-lo”. 

 

La campanya “Diposita aquí el teu masclisme” l’ha impulsat l’Institut Català de les Dones amb l’objectiu de sensibilitzar contra el masclisme i treballar per eliminar la desigualtat social que genera.