El ministre Rafael Catalá evita les preguntes dels periodistes en la seva visita a Tarragona

Aquest dijous se celebrava la investidura del president de la Generalitat Quim Torra, a la qual el govern espanyol ha declinat assistir-hi

Rafael Catalá, ministre espanyol de Justícia, ha visitat aquest dijous al migdia la ciutat de Tarragona per participar d’un acte protocol·lari d’atorgament de condecoracions de l’ordre de San Raimundo de Peñafort a funcionaris de justícia. En acabar l’acte, ha evitat apropar-se als periodistes i respondre a les seves preguntes just en el mateix dia en què el nou president de la Generalitat, Quim Torra, prenia possessió del càrrec amb l’absència de representants del govern espanyol.

Els condecorats són Luis González, lletrat de l’administració de justícia de Lleida; Francisco García, metge forense de la Subdivisió de Tarragona de l’Institut de Medicina Legal i Ciències forenses de Catalunya; i Isabel Gil, que va ser funcionària del cos de Tramitació processal i administrativa a l’Audiència provincial de Tarragona. Les condecoracions han estat atorgades després que les mateixes persones ho haguessin sol·licitat fa anys i fossin concedides mesos enrere.

“Reconèixer el mèrit de la justícia”
Tot i no atendre les preguntes dels mitjans de comunicació, el ministre Rafael Catalá, ha fet un petit discurs abans d’enumerar els mèrits dels premiats. “Hem de reconèixer el mèrit a la justícia”, ha assegurat, i ha fet una defensa del “serveu públic fet per professionals” en el 40è aniversari de la Constitució.