El director March Chornet porta la primera estrena del Grec Festival a Tarragona

El públic podrà experimentar aquesta nova proposta amb auriculars sense fils.

El pròxim divendres 4 de desembre a les 20.00h s’estrena ‘La ruta de la palta’ a la Sala Trono de Tarragona, que es podrà veure en tres úniques funcions fins al diumenge 6 de desembre. El director tarragoní Marc Chornet torna a estrenar a la seva ciutat després de quatre anys, i ho fa portant a la Sala Trono la primera estrena del Grec Festival. ç

 

Una proposta innovadora en què el públic escoltarà la peça a través d’auriculars sense fils. Es tracta d’una creació de Projecte Ingenu, dirigida per Marc Chornet i produïda per la Nau Ivanow, amb el suport del Grec 2020 Festival de Barcelona i la col·laboració d’Espacio Checoeslovaquia. 

 

L’obra ens proposa un viatge per la història compartida entre Catalunya i Xile: des de la celebració de les seves derrotes (11 de setembre), les nombroses onades migratòries o exilis entre un i altre, el passat dictatorial recent, les tortures i les protestes de la tardor, tant a la plaça Urquinaona de Barcelona com a la plaza Italia de Santiago de Xile. 

 

‘La ruta de la palta’ és un viatge que va des d’un restaurant vegà ple de turistes a les Rambles de Barcelona, fins a indrets desertitzats per culpa del conreu extensiu de l’alvocat xilè. Des de la privatització de l’aigua per part de Pinochet, fins als efectes del canvi climàtic al pantà de Siurana; des de les cançons de Víctor Jara fins a les d’Ovidi Montllor; de Violeta Parra fins a Maria del Mar Bonet; de Joan Brossa a Nicanor Parra; des de l’assassinat de Salvador Allende al de Salvador Puig Antich; des de la plaça Urquinaona a la plaza Italia; des de preguntar-nos com de compartida és la nostra història, fins a celebrar-ho.