El Consell Municipal d’Infants de Tarragona fa balanç del curs

El plenari ha comptat amb la participació de prop d’una seixantena d’infants i adolescents d’un total de 24 centres escolars de la ciutat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
El Consell Municipal d’Infants fa balanç del treball fet al llarg del curs | Foto: Tjerk van der Meulen (Ajuntament de Tarragona)

La sala d’actes de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) ha acollit aquesta tarda la darrera sessió plenària del Consell Municipal d’Infants i Adolescents de Tarragona (CMIAT) d’aquest curs escolar 2022-2023.

 

El plenari ha comptat amb la participació de prop d’una seixantena d’infants i adolescents d’un total de 24 centres escolars de la ciutat. També hi ha participat, entre altres representants polítics, el conseller d’Educació en funcions, Manel Castaño.

 

En el transcurs de la sessió els petits consellers i conselleres han fet balanç del treball dut a terme durant aquest curs escolar 2022-2023. Entre altres activitats, al llarg d’aquest curs el CMIAT ha participat en la VI Trobada Estatal de Consells d’Infants i Adolescents organitzada per UNICEF que va tenir lloc a Caceres, en la celebració del  Dia Mundial dels Drets dels Infants en la Trobada d’Associacions de Famílies de l’Alumnat (AFA’s) i en l’acte per l’elaboració del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

 

També durant el llarg d’aquest curs, entre altres accions, els petits consellers i conselleres han elaborat la segona edició de la revista La Veu dels Infants i Adolescents de Tarragona, 2023 i es van recollir tots els desitjos elaborats per l’alumnat tarragoní que va participar en l’Arbre dels Desitjos.

 

En aquest últim ple del CMIAT també s’ha agraït la feina feta i s’han acomiadat als petits consellers que el curs vinent que no formaran part d’aquest consell. L’objectiu dels petits consellers i conselleres és, un cop han estat escollits, recollir les preocupacions dels nens i nens de la ciutat i transformar-les en propostes concretes. Aquestes propostes es porten als plenaris del CMIAT perquè els càrrecs polítics les puguin elevar al Consell Plenari de l’Ajuntament de Tarragona, o bé duguin a terme les actuacions necessàries per fer-les realitat. El CMIAT està format per 23 alumnes de cinquè d’educació primària, 18 alumnes de sisè d’educació primària i 17 adolescents que cursen l’ESO.