Diumenge, 14 d'abril de 2024
És notícia

El Consell Comarcal del Tarragonès diu no a protegir l’Anella Verda Gaià-Francolí

Avatar photo

Davant la negativa del govern comarcal a acceptar la proposta cupaire, aquestes anuncien que votaran en contra dels pressupostos de l’administració

La Candidatura d’Unitat Popular va anunciar fa dues setmanes la seva predisposició a aprovar, per primera vegada, els pressupostos del Consell Comarcal del Tarragonès si aquest es comprometia a protegir l’Anella Verda Gaià-Francolí. La proposta de la CUP consistia en incloure en els pressupostos 2021 una partida de 50.000€ per el Pla Especial de Protecció de l’Anella Verda Gaià-Francolí fos una realitat. Les cupaires recorden que el 2016 es va aprovar una Declaració Institucional que ja preveia la creació d’una partida en aquest sentit, però “la realitat és que després de quatre anys no s’ha fet absolutament res”.

 

El representant de la CUP al Consell Comarcal, Oriol Olivé, ha explicat la negativa de l’equip de govern a crear aquesta partida i que l’única proposta que ha rebut ha estat “ampliar en 3.000€ una partida ja existent de 25.000€ per la millora de camins”. Les cupaires consideren la proposta totalment “insuficient i una presa de pèl”, fet que les porta a votar en contra dels pressupostos del Consell Comarcal.

Per últim, les anticapitalistes posen sobre la taula que en el passat Consell Plenari de l’Ajuntament de Tarragona la CUP local hi va presentar una moció per a impulsar l’Anella Verda Gaià-Francolí, que va esdevenir Declaració Institucional. En aquest sentit, la regidora Laia Estrada ha explicat que “ens sobta que a l’Ajuntament hi hagi consens en aquest tema per part de tots els patits polítics, però aquests mateixos partits no permetin avançar en la protecció de l’Anella Verda Gaià-Francolí a nivell comarcal” que és des d’on veritablement s’ha de desplegar la iniciativa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Perd la vida un conductor a l’A-2 entre Lleida i Torrefarrera

Notícia següent

El Centre de dia Marinada participa al servei comunitari de l’Institut de Roda de Berà

Notícies relacionades