Plantada d’arbres per esmorteir l’efecte illa de calor a Torredembarra

  S'han triat uns espais amb una important manca d’ombra i que al mateix temps són utilitzats per persones grans i infants

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Finalitza el pla d’accions d’esmorteïment de l’efecte illa de calor de Torredembarra que ha dut a terme aquest 2022 la Regidoria de Sostenibilitat amb un pressupost de 33.487,96 € i una subvenció de 13.395,18 € del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

  El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que s’han triat uns espais amb una important manca d’ombra i que al mateix temps són utilitzats per persones grans i infants, el grup més vulnerable als efectes illa de calor, i també animals de companyia i propietaris, amb l’objectiu de millorar el seu benestar.

  La plantació d’arbrat, principalment vegetació autòctona, fa que s’incrementi l’aborció de part de la radiació solar, de manera que no s’escalfi tant i es redueixi la temperatura. Lledoners, pollancres, tamarius i freixes són les espècies que ara s’han plantat i que venen a sumar-se a les del mes de març quan va tenir lloc la Festa de l’arbre amb la participació de la ciutadania.

  En aquests moments, la Regidoria de Sostenibilitat és treballant en l’elaboració d’un Pla director del verd urbà de Torredembarra que permetrà disposar d’una radiografia del municipi i planificar actuacions de millora.