Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Down Tarragona i Parc Central donen visibilitat a la inserció sociolaboral de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals

En el marc del Programa Agafa’t al 21 de Down Tarragona, 14 persones amb la síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals participaran de forma voluntària en les tasques diàries d’establiments comercials i empreses de Parc Central

Per segon any consecutiu, l’associació provincial Down Tarragona i Parc Central uneixen esforços per donar visibilitat a la inserció sociolaboral de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals. En aquest sentit, aquest dilluns, ambdues organitzacions han estrenat el vídeo de la campanya #JuntsSomImparables mitjançant el qual es vol sensibilitzar a la població i al teixit comercial. L’objectiu de tot plegat és afavorir la plena inclusió i la convivència d’aquest col·lectiu en els diferents àmbits de la societat. Alhora, per segon any consecutiu, i en el marc del Programa Agafa’t al 21 de Down Tarragona, un grup de 14 persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals participarà durant aquesta setmana i de forma voluntària, en les tasques diàries d’establiments comercials i empreses de Parc Central. El grup, format per joves i adults, col·laborarà en les labors durant jornades diàries de 4 h a partir d’aquest dilluns i fins divendres.

Xavier Sanmiguel, president de Down Tarragona, ha valorat molt positivament la primera edició d’aquesta iniciativa, que va engegar l’any passat, i va permetre que els participants ampliessin les seves competències en diverses àrees amb una experiència molt satisfactòria i ha agraït la col·laboració de Parc Central en aquest programa, “ja que la seva implicació permet difondre a major escala la labor que fa l’entitat i donar una gran visibilitat a la inserció sociolaboral de les persones amb síndrome de Down, ja que es tracta d’un espai on hi ha molta afluència”.

Seguint aquesta línia, Francisco Lambea, gerent de Parc Central, afirma que pel centre comercial passen diàriament milers de persones de totes les edats i, per tant, el compromís de l’organització és promoure la igualtat d’oportunitats: “Amb aquesta acció, volem donar visibilitat a la labor de Down Tarragona. Agraïm als establiments comercials adherits a la iniciativa per ajudar-nos a contribuir en la tasca de sensibilització i facilitar que les persones amb la síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals puguin encaminar el seu projecte professional. Queda un llarg camí per recórrer, però desitgem amb força que aquestes actuacions ajudin a normalitzar la seva inclusió sociolaboral amb l’objectiu que puguin desenvolupar la seva trajectòria personal i laboral plenament”.

L’acció compta amb la participació de les firmes IKEA, Esclat i JOTT, que acolliran els voluntaris i voluntàries que durant aquests dies estaran realitzant tasques com a auxiliars de botigues. La resta forma part dels serveis centrals de Parc Central i compta amb labors relacionades amb seguretat, neteja, manteniment, atenció al client i gerència, a través de les companyies que hi operen.

Actes amb motiu del Dia Mundial de la síndrome de Down

Amb motiu del Dia Mundial de la Síndrome de Down, aquest dimarts, 21 de març, i durant tot el dia, l’associació Down Tarragona estarà present al centre comercial amb un estand. A través d’aquest espai es donaran a conèixer els serveis, projectes i activitats que desenvolupen per tal de millorar la vida de les persones amb la Síndrome de Down i d’altres discapacitats intel·lectuals similars, així com les seves famílies.

Durant tota la jornada, l’equip de Parc Central commemorarà el Dia Mundial de la síndrome de Down i portarà dos mitjons diferents, iniciativa mitjançant la qual es vol deixar palesa la bellesa de la diversitat i la igualtat d’oportunitats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Badalona ja permet els animals de companyia en els edificis municipals

Notícia següent

Reconeixen el Centre de Tecnificació de les Terres de l’Ebre d’Amposta

Notícies relacionades