La Diputació de Tarragona consolida la línia d’ajuts a les polítiques locals d’habitatge

La Diputació de Tarragona consolida aquesta línia d’ajuts als ens locals i gairebé en triplica la seva dotació, que ascendeix a 1.150.000€ per aquest 2022

La Diputació de Tarragona consolida els ajuts que impulsen polítiques locals d’habitatge als municipis de la demarcació de Tarragona. De fet, la convocatòria que la institució posa a disposició de tot el món local per aquest 2022 ha gairebé triplicat la seva dotació respecte l’any anterior, tot arribant fins als 1.150.000€. L’objectiu d’aquesta línia d’ajuts és, d’una banda, impulsar el desenvolupament de polítiques socials d’habitatge als ens locals, i de l’altra, afavorir el repoblament a entorns rurals, en municipis de menys de 1.000 habitants.

La Diputació va posar en marxa aquesta nova línia de subvencions fa 3 anys, i tant la dotació total com el nombre de municipis beneficiaris ha crescut exponencialment any rere any. En aquest sentit, la convocatòria de l’any 2021 va servir per ajudar 27 ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès a tirar endavant inversions per a crear, rehabilitar i millorar la qualitat dels habitatges municipals o per a redactar o revisar els Plans Locals d’Habitatge i/o Programes d’Actuació Municipal d’Habitatge, amb una pressupost total de 417.000€.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, destaca que els ajuts que la institució posa a l’abast dels municipis són fruit de l’escolta activa vers els municipis, que permeten crear serveis adaptats a les seves necessitats. En aquest sentit, “l’habitatge és una de les principals polítiques públiques que tenim per combatre el despoblament“, afegeix.

Els ens locals de la demarcació de Tarragona ja poden sol·licitar aquests ajuts a través de la web de la Diputació. El termini per a la presentació de sol·licituds està obert fins al 10 de juny.

2,9 M€ en ajuts per a fenòmens meteorològics i altres situacions excepcionals

També està obert el període per a demanar les subvencions per a restablir béns i serveis dels ens locals afectats per fenòmens meteorològics i /o per altres situacions excepcionals i urgents. Un any més, la Diputació de Tarragona posa a disposició aquests ajuts per als ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i els consells comarcals del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. La dotació total d’enguany ascendeix a 2,9 M€.

La informació d’aquesta línia de subvencions es pot consultar a la web de la Diputació, en aquest enllaç.