La Diputació de Tarragona convoca ajuts per equipaments patrimonials

Entitats privades sense afany de lucre poden demanar les subvencions fins al 3 de juliol

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Diputació de Tarragona ha obert el termini perquè entitats privades sense afany de lucre amb domicili fiscal a la demarcació puguin demanar subvencions per a inversions en equipaments culturals, béns inventariables i elements patrimonials. Els ajuts, per un import global d’1M€, es poden demanar des d’ara fins al 3 de juliol, mitjançant els tràmits en línia de la seu electrònica, accessible des de la Guia de Serveis (www.dipta.cat/serveis/guia-serveis-ciutadania).

En concret, se subvencionaran obres de reforma i millora d’equipaments culturals o ciutadans d’un màxim de 25.000€ de pressupost; l’adquisició de béns mobles que contribueixin a la millora de les condicions de l’activitat pròpia de les entitats o dels equipaments que gestionen, i també es podran rebre ajuts per a l’adquisició, millora i conservació d’elements patrimonials culturals, com ara vestuari patrimonial d’entitats, instruments musicals o elements tradicionals. En el cas de demanar subvencions per a actuacions de reforma i millora, les entitats beneficiàries han de ser propietaris dels equipaments o elements patrimonials, o bé tenir-ne la cessió per un mínim de 15 anys.

 

Els ajuts no subvencionaran, en canvi, despeses de funcionament ordinari, l’adquisició d’elements de vestuari que tinguin un ús individual, personal o intransferible, com ara camises castelleres, uniformes d’orquestra o roba esportiva, ni tampoc despeses derivades de la compra o enderroc d’immobles.

Es podrà subvencionar fins a un 90% del pressupost elegible, fins a un màxim de 9.500€. Pel que fa al termini per executar les accions subvencionades, s’inicia l’1 de juliol del present any 2023 i finalitza el 31 de desembre de 2024.