Una Diada de Sant Jordi amb més d’una vintena d’actes arriba a Vila-seca

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Arriba una nova Diada de Sant Jordi a Vila-seca, farcida d’actes per a totes les edats. En primer lloc, el mateix 23 d’abril al Castell de Vila-seca hi haurà durant tot el dia parades de llibres i roses. Tothom qui vulgui gaudir de la Cantata de les escoles de Vila-seca, podrà fer-ho a l’interior del Castell, on es projectarà ininterrompudament fins al vespre. Per al públic més familiar, es presentarà una nova secció de la Biblioteca anomenada Jocs de Taula en Família. A les 11 del matí, la Sílvia Palazón explicarà contes als infants i, ja a les 12, es presentarà el llibre “La llegenda dels Gegants de Vila-seca”, d’Andreu Faro, que correspondrà al primer volum de la Col·lecció “Elements festius de Vila-seca”, editat per l’Ajuntament.

A les 12.45 h tindrà lloc la Festa Popular a càrrec de la Colla Gegantera i Grallers de Vila-seca i l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina. Els actes del matí finalitzaran amb una ballada de
sardanes.

Ja a la tarda, a les 17.00 h, hi haurà tallers infantils oferts per a la Ludoteca, un espectacle familiar a les 6 de la tarda i, per últim, la Festa Popular protagonitzada pels Xiquets de Vila- seca i els Petits Pintors de l’Agrupació Cultural de Vila-seca.

Com cada any, a més, els alumnes de les escoles d’art i disseny de Tarragona i Reus de la Diputació de Tarragona, faran un recorregut d’escultures de llibres pel Centre Històric i dissenyaran diversos espais urbans. En aquest sentit, la Xaranga Tocats de La-La oferirà un recorregut per les escultures que seran exposades al carrer, fins a arribar al Castell.

Aquest acte tindrà lloc a les 10 del matí.

Presentacions de llibres i actes previs a la Diada

Aquest any, també tenen un pes important en la programació de la Diada, les presentacions de llibres. Ja se n’han presentat tres: “La dona més pintada” de Màrius Serra, “La pausa els dies” de Xavier Graset i “El món en suspens” d’Àlex Susanna.

Pròximament, hi haurà les següents presentacions:

 Dimecres 12 d’abril, 19 h al Castell: LA CASA AZUL, de Pilar Reyes
 Dilluns 17 d’abril, 19 h al Castell: EL YOGA DE LA VIDA COTIDIANA, de Cristina Albadalejo
 Dimecres 19 d’abril, 19 h al Castell: LES NOSTRES MARES (premi Sant Jordi 2023), de Gemma Ruiz
 Dijous 20 d’abril, JORNADA DE MÚSICA, NEUROCIÈNCIA I SALUT a l’Auditori Josep Carreras 17 h, Presentació del llibre LA MÚSICA COM A EXPERIÈNCIA HUMANA, de Marc Serra 20 h, Concert experimental: L’IMPACTE CEREBRAL DE LA MÚSICA, a càrrec de l’Orquestra Lully del Conservatori de Vila-seca i l’Orquestra de la URV. Un concert on es mostrarà l’activitat cerebral mentre s’interpreta o s’escolta música.

Com a actes previs a Sant Jordi, per al pròxim 21 d’abril s’ha organitzat el Sant Jordi Jove al Celler de Vila-seca, un acte amenitzat i presentat per Camale-On Escena amb Aleix Vidal. En el marc d’aquest acte, hi haurà la presentació del llibre “Cartes Urgents” d’Abril B.

García, a càrrec de la Companyia de Dansa La Latente i, a més, Micro Obert per a nous talents i actuacions musicals a càrrec d’alumnes del Conservatori de Música, a partir de les 18.45 h.