Dilluns, 22 d'abril de 2024
És notícia

Detingut a Salou un dels fugitius més buscats de França

Avatar photo
El pròfug tenia en vigor una Ordre Europea de Detenció i Lliurament i s’enfronta a una condemna de deu anys de presó

La Policia Nacional ha detingut a Salou (Tarragonès) un dels fugitius més buscats de França. El pròfug tenia en vigor una Ordre Europea de Detenció i Lliurament, emesa per l’estat francès, i s’enfrontaria a una condemna de deu anys de presó per tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes, delictes contra l’ordre i la seguretat pública i pertinença a organització criminal. L’home ha estat difícil de localitzar perquè feia servir fins a quatre identitats falses i comptava amb una àmplia xarxa de suports. Finalment s’ha pogut arrestar gràcies a descobrir que familiar i amics francesos el visitaven esporàdicament a Salou.

La investigació d’aquest cas es va iniciar el passat any 2023 quan, a través de l’Oficial d’Enllaç francès a Espanya, es va tenir coneixement de la fugida del líder d’un clan criminal de tràfic de drogues que operava als principals punts comercials de Marsella i que, a més, exportava regularment cànnabis d’Espanya comptant amb un gran arsenal d’armes de guerra per desenvolupar la seva activitat.

Al març, l’home va fugir d’una operació policial a França, que es va saldar amb nombroses detencions i registres. La dificultat per a la seva localització residia, entre altres coses, en el fet que el detingut feia servir fins a quatre identitats falses i comptava amb una àmplia xarxa de suports.

Els avenços de la investigació van permetre ubicar el fugitiu a Tarragona, on es va tenir coneixement que, de manera esporàdica, es reunia amb familiars i amics que el visitaven des de França.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Neix al Zoo de Barcelona una gasela dama mohor

Notícia següent

Un jove de 19 anys atropella mortalment una menor

Notícies relacionades