Detingut un home per maltractar 61 gossos a Tarragona

Alguns gossos tenien menys d'un metre per moure's

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil ha rescatat 156 ocells fringíl·lids i 61 gossos que estaven en condicions deficients en un domicili de Tarragona i una finca rústica de la Pobla de Mafumet. El propietari dels animals és un home que ha estat detingut per delictes relacionats amb la protecció dels animals domèstics i maltractament i per la seva captura en el medi natural de forma il·legal.

Els animals van ser atesos i traslladats a un centre de protecció de Lleida, tot i que alguns ocells van morir durant el trasllat a causa de les condicions en les quals estaven. Un dels gossos patia leishmaniosis avançada, segons ha informat el cos armat.

Al pis de Tarragona l’investigat hi tenia prop de 50 gàbies individuals i altres col·lectives on hi mantenia tancades les 156 aus en males condicions higièniques i sanitàries. Fins i tot els agents van trobar tres exemplars ja morts que no havien estat retirats. A més, l’home no va poder acreditar l’origen legal dels ocells ja que no tenia els documents necessaris per la tinença d’aus.

Paral·lelament, a una finca de la Pobla de Mafumet (Tarragonès) van trobar 61 gossos en condicions inadequades i que afectaven “directament a l’alimentació i hidratació”, així com a l’excés d’animals, brutícia i excrements. Alguns estaven lligats a la paret amb cadenes de menys d’un metre de llargada. Els membres del Seprona han entregat les actuacions al jutjat de guàrdia de Tarragona.