Detenen una persona i d’identifiquen diverses per la baralla al Serrallo

L’Ajuntament de Tarragona anuncia que es personarà com acusació particular en el cas

Imatge de recurs de Mossos d'Esquadra. Foto CEDIDA

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha detingut una persona i n’ha identificat diverses per la baralla multitudinària que es va produir el passat dilluns al barri del Serrallo. Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra han incrementat la presència policial a la zona en un dispositiu conjunt que es mantindrà durant les properes setmanes. 

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, anuncia que l’Ajuntament de Tarragona es personarà com a acusació particular en aquest cas i assegura que “hi haurà tolerància zero amb les actituds violentes de les persones implicades, que es creuen que poden actuar amb total impunitat”. L’alcalde ha explicat que “estem en contacte constant amb els veïns del Serrallo i treballem de manera transversal entre diferents departaments de l’Ajuntament per eradicar els focus de delinqüència que s’han instal·lat al barri al voltant de la casa ocupada coneguda com a Rancho Grande”.

L’alcalde remarca que “centrarem tots els esforços per posar fi a l’ocupació delinqüencial sense deixar d’atendre aquells casos d’ocupació social que també conviuen en el mateix edifici”. 

Des del govern tarragoní consideren indispensable que els propietaris de pisos buits denunciïn les ocupacions il·legals dels immobles i recorden que molts dels habitatges són propietat de bancs, que els mantenen buits i se’n desentenen completament. En aquest sentit, des de l’equip de govern s’ha iniciat una ronda de reunions amb els diferents bancs propietaris per instar-los a actuar i buscar solucions definitives per els habitatges que mantenen buides. 

D’altra banda, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han incrementat també la pressió policial entorn del Carrer Ferrers a la Part Alta, on s’han produït alguns episodis de delinqüència al voltant d’un edifici ocupat. En aquest cas, la propietat de l’edifici ja ha fet la corresponent denúncia per l’ocupació il·legal.