Detenen el propietari d’una botiga de Salou per tràfic de drogues

Arran de diverses queixes veïnals, la Policia Local i els Mossos van fer una inspecció a una botiga dedicada a la venda de substàncies i materials relacionats amb la marihuana

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Salou – Vila-seca, conjuntament amb agents de la Policia Local de Salou, van detenir aquest dimecres un home de 37 anys, de nacionalitat alemanya i veí del municipi, com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues.

La detenció es va fer en el marc d’una inspecció a la botiga tipus grow shop que el detingut té a Salou. Feia dies que a la zona s’havien generat queixes de veïns, ja que a l’establiment es venia marihuana i es feia, a més, difusió a través de les xarxes socials.

L’objectiu de la inspecció era, per una banda, comprovar si disposava de llicència, assegurança i documentació de l’activitat; i, per l’altra banda, comprovar si les substàncies que venia eren legals.

A l’interior de la botiga es van localitzar mitja dotzena de flascons amb substància vegetal tipus marihuana, sense precinte ni segell oficial, que eren a la vista de la clientela. En una altra zona, van trobar un nou pot ple de marihuana; 8 aglans fetes d’haixix i dues barres de la mateixa substància.

Fetes les comprovacions per part dels agents de la Policia Local, l’home no va presentar la llicència municipal d’obertura, ni l’assegurança obligatòria, com tampoc cap documentació acreditativa vàlida dels productes que tenia a la venda.

Els agents de policia científica van fer les proves amb els reactius químics a les substàncies que hi havia al local i en tots els casos van donar positiu per drogues. Aquestes proves són indiciàries i s’haurà de corroborar la il·legalitat de les substàncies a través de les proves al laboratori que determinaran si el principi actiu o percentatge de THC està per sobre del permès.

Els agents de la Policia Local de Salou van obrir un expedient sancionador per la manca de llicència de la botiga i un requeriment de comunicació de l’activitat.

El detingut va passar a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de Guàrdia de Tarragona i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Coordinació d’esforços policials

D’altra banda, cal destacar la coordinació d’esforços entre la Policia Local de Salou i els Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Salou-Vila-seca, segons van acordar, recentment, en una reunió de treball realitzada a Alcaldia, al Consistori salouenc. A la trobada, hi va assistir l’alcalde de Salou, Pere Granados; el regidor de Seguretat Ciutadana, David González; l’inspector de Mossos d’Esquadra, Enric Carrasco; el sotsinspector, David Gavín; i l’inspector de la Policia Local de Salou, José Luis Gargallo.

Per l’alcalde Pere Granados, “l’objectiu és mantenir el nivell més alt de seguretat per a residents i per a les persones que visiten Salou, tant durant el dia, com en la franja de l’oci nocturn”, tenint en compte que “aquest estiu s’espera una major afluència de turistes que el darrer any”.

Per la seva part, el regidor David González argumenta que “es muntaran dispositius de seguretat conjunts per tal d’augmentar la presència coordinada de Policia Local i de Mossos d’Esquadra en aquells indrets i en aquelles franges horàries que més ho requereixin”. Així mateix, ha explicat que “ja comptem amb un dispositiu específic, que es munta, des de fa uns anys, per a la zona de Carles Buïgas”.

L’inspector de Mossos d’Esquadra, Enric Carrasco, i l’inspector de la Policia Local, José Luis Gargallo, han assegurat que “treballem en estreta col·laboració i coordinació, per tal de buscar la màxima seguretat i la millor convivència, i dur a terme un seguiment de les actuacions que fem conjuntament”.