Desmantellen una plantació de marihuana a Aiguamúrcia

El detingut és un home de 62 anys, de nacionalitat espanyola, a qui se li atribueix un pressumpte delicte contra la salut pública pel cultiu i l'elaboració de substàncies estupefaents

La Guàrdia Civil ha desmantellat una plantació amb 126 plantes de marihuana al jardí d’un habitatge unifamiliar situat a l’urbanització Mas d’en Parés, a la localitat d’Aiguamúrcia (Tarragona).

 

La investigació es va iniciar durant el mes de setembre, gràcies a la col·laboració ciutadana que alertava de l’existència d’un habitatge, on semblava que s’hi podria estar cultivant marihuana. Després de tenir coneixement d’aquesta informació, la Guàrdia Civil va establir nombrosos dispositius per a verificar-ho, localitzar i desmantellar la plantació cannàbica i identificar-ne el responsable.

 

Aquests dispositius resultaren positius  quan en passar per davant de l’edifici es va apreciar una forta olor a marihuana. L’habitatge disposa d’un jardí rodejat d’una malla d’ocultació, darrere la qual es van trobar nombroses plantes.

 

Per aquest motiu, es va identificar el propietari del pis. En entrar a la instal·lació, es van localitzar 126 plantes de marihuana en fase adulta, que en total pesaven uns 160kg, i diferents materials per al cultiu i l’elaboració de la substància.

 

El detingut és un home de 62 anys, de nacionalitat espanyola, a qui se li atribueix un pressumpte delicte contra la salut pública pel cultiu i l’elaboració de substàncies estupefaents. Després de declarar a les dependències policials va ser posat en llibertat a disposició del Jutjat de guàrdia de Valls.