Desarticulen un grup d’estafadors per Internet a Tarragona

Els ideòlegs són un pare i un fill

La Policia Nacional ha detingut a 15 persones per estafar a més de 40 víctimes a través d’ofertes d’ús d’internet falses. Els estafadors demanaven les seves dades personals i obligaven a tenir targetes bancàries de prepagament per a estafar a tercers amb la compravenda de productes de segona mà.

Les detencions s’han produït a Tarragona, Jaén, Murcia, Burgos, Ciudad Real i Alacant. Entre els arrestats figuren com a ideòlegs d’aquest mètode d’estafa un pare i un fill. El grup delictiu es feia passar per una empresa relacionada amb les arts gràfiques a través de la que pujaven ofertes d’ocupació per a captar a les seves víctimes. En aquestes ofertes els demanaven als demandants d’ocupació les seves dades de filiació i documentació per a formalitzar el contracte.

Amb l’excusa d’un lloc de treball que no requeria presència física, els detinguts obligaven les víctimes a contractar targetes prepagament per a ingressar-los la nòmina. No obstant això, el que en realitat feien amb aquestes targetes era obtenir les dades dels falsos contractats per a estafar també a través de webs d’articles de segona mà.

Així, oferien falsos productes que compraven altres ciutadans. Els diners que rebien de les suposades vendes l’extreien de manera immediata de caixers per a evitar els bloquejos bancaris per possibles denúncies. Amb aquestes estafes, l’organització va arribar a fer-se amb més de 60.000 euros.