Desapareix la bandera espanyola de l’Ajuntament dels Pallaresos

L'acció no ha estat reivindicada de moment per cap organització

La bandera espanyola de l’edifici de la Casa de la Vila dels Pallaresos, a l’avinguda de Catalunya del municipi, ha desaparegut. En lloc seu hi han penjat una bandera negra amb una creu i una estrella blanques que s’ha popularitzat en els darrers anys com a símbol independentista i que recorda el tricentenari de la guerra de successió. De moment es desconeix l’autoria de l’acció. La resta de símbols (les banderes europea, catalana i local), que romanen a l’exterior de l’Ajuntament amb quatre pals diferents, no han resultat afectats.

Tot plegat es produeix tres mesos després que al passat febrer aparegués just davant del consistori pintat un gran llaç groc. En aquell moment l’alcalde es va negar immediatament a repintar el terra ja que considerava que “no malmet el mobiliari urbà”. També, pels volts de l’1 d’octubre, el govern local va decidir retirar la bandera espanyola per estar “tacada de sang” i va publicar un ban per informar-ne.

Les festes de Sant Isidre

Precisament aquest cap de setmana comencen les festes de Sant Isidre al municipi. Aquest dissabte se celebra una trobada de gegants a partir de les 18 hores i que reunirà centenars de persones davant de l’Ajuntament. En aquest sentit, la desaparició de la bandera espanyola serà ben visible al poble en un ambient festiu.