La Ciutat de Tarragona

Degustacions gratuïtes de peix fresc de proximitat aquest estiu a Tarragona

El cuiner Txaber Allué, El Cocinero Fiel, serà l’encarregat de cuinar al Mercat 14 varietats de peix comprades a les peixateries del recinte

El Mercat Central de Tarragona promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu. Ho farà els divendres i els dissabtes de juliol en horari de 12.00 a 16.00 h, quan el cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, cuinarà de forma gratuïta a la cuina del Mercat alguna de les 14 varietats de peix seleccionades i comprades a les peixateries del recinte.

Es tracta d’una iniciativa conjunta amb el Grup d’Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

La presidenta de Mercats de Tarragona i consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, ha manifestat: “que Tarragona pugui comptar amb una oferta de peix fresc tan rellevant i amb un epicentre comercial i gastronòmic com el Mercat Central, evidencia que la ciutat pot ser considerada un referent de qualitat del peix fresc en l’àmbit internacional. Estem encantats d’impulsar aquesta iniciativa de la mà del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Daurada per tal promocionar, tastar al mateix mercat i posar en valor aquest producte tan saludable i important en la nostra dieta mediterrània”.

 

Catorze opcions diferents

Els catorze plats de peix escollits de la campanya són: llagostins bullits, gamba vermella a la planxa, gamba blanca saltejada, escamarlans a la planxa, sípia a la planxa, calamar a l’andalusa, musclos al vapor, cloïsses al vapor, xirles al vapor, escopinyes al vapor, canyuts a la planxa, seitó fregit, sardina fregida i tall de peix a la planxa. Totes aquestes varietats de peix podran ser comprades a les peixateries participants del mercat i estaran senyalitzades amb un cartell indicatiu.

La campanya s’ha dissenyat en català, castellà i anglès i va dirigida tant a ciutadans/es de Tarragona com a turistes. El tret de sortida serà aquest divendres 5 de juliol a les 12:00 h en un acte obert als mitjans de comunicació.

Mendo

Missatges recents

Blanes presenta els principals reptes i accions de govern fins al 2027

S’ha presentat al Teatre de Blanes el PAM: Pla d’Actuació Municipal que ha dissenyat l’equip…

3 hores fa

Mataró substituirà 17 palmeres que podrien caure al passeig marítim

L’Ajuntament de Mataró ha començat avui els treballs de tala i substitució de 17 palmeres…

3 hores fa

L’“Un Estiu Enriquit” de Castellar ja té prop de 2.200 joves i infants inscrits

Les activitats del projecte “Un estiu enriquit” que ofereixen fins a 26 entitats promotores d’educació…

3 hores fa

La millor plaça de Catalunya és la de Prades

La Plaça Major de Prades ha estat guardonada com la millor plaça de Catalunya, un…

3 hores fa

El Consell Comarcal del Vallès Occidental renova el conveni amb l’ADF per prevenir incendis

El Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Federació d’ADF signen anualment el conveni de…

4 hores fa

Reunió de presidents de les Diputacions Catalanes al Palau de la Diputació de Tarragona

El Palau de la Diputació de Tarragona ha acollit aquest dijous una trobada dels presidents…

4 hores fa

Esta web utiliza cookies.