Cs demana a l’Ajuntament que elabori un pla contra l’ocupació d’habitatges

El portaveu municipal de Cs, Pere Lluís Huguet, remarca que “les ocupacions han augmentat un 73% durant els últims mesos a Salou” i assenyala que “aquests fets delictius generen inseguretat i problemes de convivència”

El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Salou ha demanat a l’equip de govern que elabori un pla municipal per lluitar de forma més eficaç contra l’ocupació il·legal d’habitatges. Així ho reclama una moció presentada per Cs i que es debatrà al proper plenari municipal. 

 

El portaveu municipal de Cs, Pere Lluís Huguet, ha explicat que “durant els últims mesos i segons les dades dels Mossos, aquestes pràctiques delictives han augmentat un 73%, cosa que situa Salou com un dels municipis catalans més afectats per les ocupacions il·legals d’habitatges”. “Es tracta d’un fenomen que genera una situació d’enorme inseguretat, vulnerabilitat i injustícia als propietaris afectats i també provoca problemes de convivència”, ha destacat.

 

 

Huguet ha detallat que, entre les mesures concretes proposades per Cs (*), s’inclouen “l’assessorament i orientació jurídica als afectats per les ocupacions perquè puguin recuperar casa seva i l’elaboració d’un cens d’habitatges en què s’indiqui si el tipus d’ocupació és per a fins delictius o per necessitat i es faci un seguiment de la mateixa”. 

 

A més i entre d’altres, el document contempla “reforçar la presència policial i el patrullatge preventiu a les zones ja afectades pel problema de l’ocupació i la creació d’una unitat de la Policia Local destinada a la prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats o susceptibles d’ocupació”, segons Huguet.

 

El portaveu de Ciutadans a Salou ha recordat que “fa mesos Cs ja va demanar a l’equip de govern la creació d’una unitat de protecció de la propietat de la Policia Local perquè assessoressin els propietaris afectats i resolguessin les problemàtiques associades amb aquestes pràctiques, però l’equip de govern no la va aprovar”.

 

“Han passat els mesos i les ocupacions il·legals s’han seguit produint, així que reclamem a l’equip de govern que hi actuï”.  Huguet ha explicat que Cs ha registrat una llei anti-okupes al Congrés dels Diputats “per permetre desallotjar els okupes de manera exprés”, però ha afegit que “és molt important comptar amb el suport de l’administració local i atorgar les eines legals a les policies locals i als ajuntaments”.