Creu Roja se suma al Dia Mundial del Medi Ambient amb una neteja de platges a Salou i el Vendrell

voluntariat de l’entitat, juntament a associacions locals, durà a terme l’acció els dies 5 i 6 de juny per conscienciar sobre la importància de tenir cura del Medi Ambient

Recollida de residus Salou. Imatge pròpia

Amb l’afany de reafirmar el compromís pres l’any 2018 pel conjunt de la institució i seguir caminant en concordança amb l’agenda 2030 de l’Organització de Nacions Unides, la Creu Roja realitzarà una jornada de neteja de platges i fons marí a les localitats de Salou i el Vendrell els dies 5 i 6 de juny.

El dissabte 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, els participants iniciaran l’activitat a Salou a partir de les 10h del matí. Repartits en grups de 6 persones sortiran des del Club Nàutic i des del Monument Els Pilons, per tal de cobrir la Platja de Llevant, la Platja de Ponent i la Platja Llarga, tant per terra com per l’aigua.

A més dels voluntaris de la Creu Roja es comptarà amb la participació de voluntaris de diverses entitats locals, concretament, l’associació Anem a caminar i el Grup de dones de Salou realitzaran la batuda per terra i membres del Club de Busseig Tarraco, del Club Natació Salou i del Salou Triatló Costa Daurada per mar. A les 12h del migdia, en finalitzar l’activitat, es pesaran tots els residus recollits al davant del Monument Els Pilons.

El diumenge 6 de juny serà el torn de la platja del Vendrell. En aquest cas l’activitat tindrà inici a les 9h davant del Riuet de Coma-ruga i hi participaran el Club Nàutic de Coma-ruga, Anèl·lides, serveis ambientals marins i Oceánicos. En ambdós casos s’ha comptat amb la col·laboració dels respectius consistoris.

L’Ajuntament de Salou i el Vendrell han fet entrega de guants i bosses de brossa a Creu Roja per a la recollida i obsequiaran cada participant amb una ampolla de vidre reutilitzable. Per altra banda, l’empresa Casco Antiguo, especialitzada en submarinisme, ha facilitat les xarxes per la recollida de deixalles als submarinistes.

Ferms en el compromís de reduir l’empremta de carboni

En línia amb la postura presa el 2018, la Creu Roja renova aquest any el seu compromís per seguir reduint l’empremta de carboni de l’organització. L’objectiu de la institució és assolir la neutralitat climàtica l’any 2030.

La Creu Roja a Tarragona ha aconseguit una reducció d’un 42% de la seva empremta de carboni l’any 2020, el que suposa l’emissió de 183.090 tones menys de CO2 que el 2019.