Covestro i l’Escola Tècnica Superior d´Enginyeria Química (ETSEQ) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han reconegut l’estudiant del màster d’Enginyeria Química, Xavier Alegría, en una nova edició del premi Work Experience. Aquest guardó, que Covestro atorga des de fa set anys, fomenta el desenvolupament professional de joves talents i l’impuls de projectes innovadors i sostenibles al sector químic.
La iniciativa consta d’una beca de 3.000 euros, destinada a finançar el primer curs del màster en Enginyeria Química, i un programa de pràctiques curriculars a les instal·lacions de Covestro a La Canonja (Tarragona) durant el segon any de formació. A més, els estudiants tenen l’oportunitat de desenvolupar projectes que enriqueixen la seva formació alhora que es converteixen en el tema del seu treball de fi de màster.
El guanyador d’aquesta edició, Xavier Alegría, desenvoluparà un projecte que consisteix en l’aplicació de la intel·ligència artificial per a l’anàlisi de l’evolució dels voltatges d’un electrolitzador ODC. L’estudiant aprofundirà els seus coneixements sobre la tecnologia ODC, que ha estat usada per primera vegada a nivell global a la planta de clor de Covestro a Tarragona per fer-ne un ús més eficient i responsable de l’energia.
Cada any, els estudiants de l’ETSEQ-URV poden optar a aquest reconeixement escollint i treballant en projectes alineats amb els valors de sostenibilitat i innovació que caracteritzen Covestro. Així, es pretén potenciar la connexió entre la formació acadèmica i l’entorn industrial, tot reforçant la vinculació entre la universitat i les empreses.
Andrea Firenze, director general de Covestro España, ha apuntat: “Impulsar el desenvolupament professional de les noves generacions en el sector químic és essencial per garantir un futur més innovador i sostenible. Des de fa set anys, ens enorgulleix atorgar el premi Work Experience juntament amb la Universitat Rovira i Virgili, una iniciativa que reflecteix el nostre compromís amb el talent jove i enforteix.
A més de proporcionar una valuosa experiència professional, aquest programa també fomenta projectes enfocats a la sostenibilitat, un dels pilars fonamentals per al desenvolupament d’una indústria més responsable i adaptada als desafiaments del futur.
Per la seva banda, María Cinta Perolada, directora de RRHH de Covestro España, ha destacat que “la col·laboració entre la universitat i l’empresa és fonamental per formar els professionals del demà. Amb aquesta beca, a Covestro premiem el talent jove, oferint al guanyador l’oportunitat de créixer professionalment i aportar la seva visió innovadora als nostres projectes en un entorn real que marca la diferència en el seu desenvolupament professional”.
Compromís amb el talent local
Covestro continua demostrant el compromís social amb el talent del territori. A inicis de 2024 va realitzar una donació de material a l’institut Comte de Rius de Tarragona per promoure una educació de qualitat. La companyia va facilitar múltiples materials i equipaments per als estudis d’automatització i robòtica industrial del centre.
A més de la donació realitzada el 2024, els darrers cinc anys Covestro ha col·laborat amb el centre en l’ampliació del simulador de processos químics amb un nou mòdul de formació, l’adquisició d’una torre de refrigeració per aigua, d’un filtre de premsa i un evaporador de capa fina, per un valor total de més de 60.000 euros.
Covestro i l’Institut Comte de Rius també mantenen un acord per a la formació en pràctiques d’alumnes del programa DUAL en Automatització i Robòtica Industrial, Química Industrial i Laboratori d’Anàlisi i Control de Qualitat. Aquesta col·laboració té un alt valor per a la companyia, ja que el 79% dels estudiants de Química Industrial que ha fet les seves pràctiques a Covestro s’ha pogut incorporar a l’empresa de manera definitiva, convertint-se en la principal font d’operadors de planta.