Convoquen a una negociació als representants dels treballadors de Bic Graphic sobre el futur de la plantilla

Avatar photo

L’empresa té més de 700 empleats a Catalunya a les plantes de Tarragona i la Granada (Alt Penedès)

L’empresa Bic Graphic, amb plantes a Tarragona i la Granada (Alt Penedès), ha convocat els representants dels treballadors a una mesa de negociació per iniciar un procés de “reestructuració laboral”. Al febrer, la multinacional va garantir la continuïtat del negoci a Catalunya, però la va supeditar a un pla de viabilitat. Tan bon punt es constitueixi la mesa de negociació, s’obrirà el període de negociació amb el comitè d’empresa per avaluar els llocs de treball futurs a la companyia. Bic Graphic ha afirmat que inicia aquest procés “amb la major voluntat de diàleg amb els representants dels treballadors i el màxim respecte als professionals de la companyia, per tal d’assolir la solució més adequada per totes les parts”. L’empresa té uns 400 treballadors a la planta de Tarragona i uns 33 a la Granada.

Al febrer, Bic Graphic va anunciar als 400 treballadors de la planta de Tarragona que finalment no la tancaria ni la vendria, tal com inicialment s’havia plantejat l’empresa matriu europea l’any passat. Amb tot, la multinacional que fabrica productes promocionals -bàsicament encenedors, bolígrafs i gorres-, va supeditar la seva aposta a un pla de viabilitat, atès que la planta genera pèrdues. Els treballadors ja van alertar aleshores que això podria comportar acomiadaments a curt termini.

L’empresa defensa que aquesta mesura és “resultat del pla que ha de definir i implementar un model de negoci sostenible que garanteixi la competitivitat a llarg termini, alhora que permeti desenvolupar serveis innovadors i mantingui l’experiència en impressió i decoració que caracteritzen a Bic Graphic”.

L’anunci culmina l’avaluació d’alternatives estratègiques iniciada per l’empresa el febrer del 2016 a nivell mundial, mitjançant la qual es va determinar que les operacions de Bic Graphic Europa es mantindria sota el paraigua Bic, passant a reportar al negoci europeu de Bic Consumer Products.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’enfronta a mig any de presó per colpejar la gossa de la seva parella a Vila-seca

Notícia següent

La Diputació de Tarragona reconeix entitats i persones que treballen pel medi ambient i la integració sociolaboral

Notícies relacionades