Contenidors cremats i llançament de pedres contra els Mossos a Tarragona

Mig miler de persones s'apleguen en una concentració i manifestació convocada per l'esquerra independentista

Pla d'una barricada de contenidors a l'avinguda Catalunya de Tarragona. ACN.
El cinquè dia de protestes contra l’empresonament de Pablo Hasel a Tarragona ha acabat amb algunes barricades, contenidors cremats, ous de pintura conta la subdelegació del govern espanyol i llançament de pedres contra les dotacions dels Mossos d’Esquadra que custodiaven el Palau de Justícia.
Aquests fets s’han succeït després d’una concentració i posterior manifestació convocada per l’esquerra independentista a les sis de la tarda que ha arribat a aplegar mig miler de persones. Un cop acabada aquesta acció, un grup d’uns 200 manifestants ha protagonitzat actes vandàlics en diversos carrers del centre de la ciutat. Finalment, la BRIMO ha dissolt la protesta cap a dos quarts de nou de la nit, davant els jutjats, sense més incidents.
Les accions reivindicatives han començat amb una concentració convocada per Arran, la CUP, Cau de Llunes i Endavant a la plaça de la Font de Tarragona. Els manifestants, que han exhibit banderes antifeixistes, feministes i estelades, han ballat al ritme del raper Fetixte 16 i de la cantant Akila, els quals han denunciat l’empresonament de Pablo Hasel i de les persones represaliades. Al començament de l’acte, un portaveu d’Endavant ha agraït la mobilització dels darrers dies i ha cridat a seguir lluitant per la llibertat d’expressió.

Durant la jornada reivindicativa, membres d’entitats i col·lectius culturals de la ciutat com Dames i Vells, Julivert o del grup de música Roba Estesa han fet un parlament conjunt per denunciar la repressió. Finalment, també s’ha llegit un manifest unitari per reclamar l’alliberament del raper lleidatà i de les víctimes de la repressió.

Encapçalats per una pancarta amb el lema ‘La solidaritat, la nostra millor arma; juntes tombem el règim’, la marxa ha desfilat per la Rambla Nova al crit de ‘Tarragona antifeixista’ i consignes a favor de la llibertat d’expressió i contra la policia, entre altres. L’acció s’ha donat per acabada al davant de la subdelegació del govern espanyol.

A la plaça Imperial Tarraco diverses persones encaputxades han llançat ous de pintura i petards contra l’edifici governamental, sense la presència d’agents policials uniformats d’altres ocasions. Posteriorment, els manifestants s’han desplaçat cap a l’avinguda Marquès de Montoliu, on han desplaçat alguns contenidors al mig de la calçada per tal d’entorpir el trànsit.

Com els darrers dies, diversos grups de joves també han format barricades a l’avinguda de Catalunya i a la rotonda dels Quatre Garrofers i n’han calat foc a algun enmig de les queixes dels veïns des dels balcons.

Posteriorment s’han desplaçat fins a la Rambla Lluís Companys i han llançat pedres contra el Corte Inglés. També han format barricades i cremat contenidors a la plaça de la Generalitat, i en aquesta mateixa zona han malmès a cops de pedra diversos caixers automàtics i la vidriera d’una oficina de la Caixa.

Els manifestants han coincidit per primer cop amb els Mossos d’Esquadra a l’Audiència de Tarragona. Diversos grups de persones han llançat pedres i ampolles de vidres contra els agents de dues unitats de l’ARRO que custodiaven l’edifici amb els escuts i les defenses a la mà. Davant les agressions els agents s’han replegat dins les furgonetes i, al cap de poca estona, han aparegut quatre unitats de la BRIMO.

La presència de les furgonetes policials ha fet que els concentrats comencessin a córrer en direcció oposada. Alguns agents han arribat a baixar dels vehicles amb les defenses i amb la llançadora de foam per acabar de dispersar les persones que encara no se n’havien anat, però no s’han vist cops de porra ni s’han disparat projectils. Mentre els Bombers apagaven contenidors cremats, la policia catalana ha acabat detenint dues persones.