Constantí amplia els dos pipi-cans i en fa un de nou

L’Ajuntament de Constantí ha iniciat els treballs d’ampliació dels dos pipi-cans existents actualment al municipi, i la construcció d’un nou pipi-can que s’ubicarà al final del carrer La Coma. Es tracta d’una altra de les actuacions incloses en el gran pla d’inversions 2021-2024.

Fa uns anys, el consistori va impulsar la construcció de dos espais exclusius per a gossos al municipi. Es tracta de dos pipi-can, un situat al Parc de Secà i l’altre al costat de la Plaça de la Generalitat. Davant l’augment del nombre d’usuaris es va observar que l’espai era insuficient i s’ha decidit ampliar la superfície de cada pipican, aprofitant per a introduir nous elements de mobiliari urbà com bancs de fusta i papereres metàl·liques amb dispensador de bosses, a més de nous equipaments com una font canina i un circuit d’iniciació caní, format per un conjunt d’estructures agility amb diferents jocs canins per a que el gos treballi diferents habilitats. L’agility és una activitat que cada vegada està tenint més tirada entre els propietaris de gossos per tal d’exercitar els seus animals. Als gossos i als humans els diverteix fer exercici junts a l’aire lliure i és per aquest motiu que aquesta activitat està guanyant molta popularitat.

A banda de l’ampliació d’aquests pipi-cans ja existents, se n’instal·larà un de nou al final del carrer La Coma, un espai on s’ha detectat que hi havia molts veïns i veïnes que sortien a passejar amb el gos. El cost total d’aquestes actuacions és de 39.300 € euros.