El Consell Comarcal del Tarragonès lliura la bandera LGTBI a l’Ajuntament de Roda de Berà

  Estarà visible al vestíbul del consistori durant una setmana amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Aquest migdia el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Óscar Sánchez, ha visitat l’Ajuntament per fer lliurament a l’alcalde Pere Virgili, i a la regidora de la Dona i Igualtat, Rosana Dorantes, de la bandera LGTBI. L’acte s’emmarca en la commemoració del Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (LGTBI-fòbia), establert el 17 de maig des de l’any 2005.

  Així, des d’avui i durant una setmana la bandera ocuparà un dels pals al vestíbul de l’Ajuntament, per donar visibilitat al col·lectiu, i conscienciar i sensibilitzar la ciutadania per prevenir situacions d’LGTBI-fòbia. Aquesta bandera és utilitzada des de la dècada dels 70 com a símbol de l’orgull gai, lèsbic, bisexual, trans i intersexual.

  El 18 d’octubre de 2014 va entrar en vigor la Llei 11/2014, per garantir els drets de les persones del col·lectiu LGTBI i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. La llei va suposar un pas endavant molt important cap a la igualtat efectiva i real dels drets de les persones del col·lectiu, i instava els diferents governs a desenvolupar polítiques de sensibilització, prevenció i detecció de la discriminació.

  SAI Tarragonès

  El SAI Tarragonès es va posar en marxa l’any 2018 com un servei d’atenció integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere, que desenvolupa polítiques contra la discriminació per motiu d’identitat o expressió de gènere i orientació sexual.

  Aquest recurs es va posar en funcionament amb l’objectiu de donar resposta a aquestes situacions de discriminació i també a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania de la comarca del Tarragonès en relació a la diversitat sexual i de gènere.