Finalitza a Tarragona el XVIIIè Congrés Nacional Català de Medicina d’Urgències i Emergències

Avatar photo

Hi han participat quasi 500 professionals de l’àmbit d’urgències i les emergències de Catalunya

Aquest migdia ha finalitzat el XVIIIè Congrés Nacional Català de Medicina d’Urgències i Emergències al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, en el que s’han donat cita quasi 500 professionals d’arreu de Catalunya per debatre i reflexionar sobre els nous reptes dels professionals en l’àmbit d’urgències i emergències.
Dra. Mireia Puig, nova presidenta del SocMUE
A primera hora del matí s’ha celebrat una Assemblea Ordinària de la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències, en la que s’ha escollit a la Dra. Mireia Puig Campmany, actual cap d’Urgències de Sant Pau i membre de la Junta del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, com a nova presidenta.
La Dra. Carme Boqué, presidenta del Comitè Organitzador d’aquest Congrés valora que “ha estat un espai de trobada de 500 professionals que treballen, dia a dia, en l’atenció de les patologies urgents dels catalans, on a més d’actualitzar coneixements sobre les patologies més freqüents s’ha parlat, per primera vegada, d’aspectes d’impacte mediàtic com és la Intel·ligència Artificial”.
Per la seva banda, la Dra. Mireia Puig posa de manifest “l’alt grau de participació i el nivell científic del congrés”. També ha agraït a la Junta anterior, en especial al seu president, el Dr. Oscar Miró, la seva dedicació a la societat en els anys anteriors. Finalment, emplaça tots els assistents al 29è Congrés, la primavera del 2024, “on tot fa pensar que disposarem de l’especialitat de medicina d’Urgències i Emergències, i estarem treballant per la consecució ràpida de l’especialitat infermera. Ambdues coses transformaran el panorama de les nostres urgències en els anys vinents”.
“Nous temps, nous reptes”
El Congrés es va iniciar el dijous 20 d’abril a les 9 hores del matí amb diverses conferències per abordar els diversos temes d’interès per als professionals participants. A la tarda, s’han realitzat tallers pràctics en camps com els politraumatismes, l’ecografia, la comunicació metge-pacient i la detecció de tota mena de patologia, entre d’altres. Avui divendres el programa ha seguit a les 9 hores amb taules rodones de debat.
L’acte de cloenda ha tingut lloc a les 13.30 h, amb l’entrega de premis a les millors comunicacions i pòsters del Congrés, i amb l’actuació de la Colla dels Xiquets del Serrallo com a colofó final.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

fourteen + 15 =

Notícia anterior

En Comú Podem vol diginificar la protectora d’animals i recuperar la platja per gossos

Notícia següent

Inauguració de la doble exposició de Josep Borrell Garciapons: “Bigas Luna: deu anys després”

Notícies relacionades